Donald Tusk: Nem becsülném túl a befolyásomat Orbán Viktorra

A leendő lengyel miniszterelnököt arról kérdezték, milyen a kapcsolata a magyar kormányfővel.

Forrás: Mandiner2023. 12. 08. 21:52
TUSK, Donald
Gdansk, 2021. november 8. Donald Tusk, a lengyel ellenzéki Polgári Platform (PO) elnöke gdanski sajtóértekezletén 2021. november 8-án. A lengyel határnál összegyûlt nagy létszámú migránscsoport megkezdte erõszakos behatolási kísérletét Fehéroroszországból Lengyelországba és az Európai Unióba, de a lengyel biztonsági erõk közlésük szerint a helyzetet ellenõrzésük alatt tartják. Tusk a Lengyelországot Fehéroroszország felõl fenyegetõ illegális bevándorlásról is nyilatkozott. MTI/PAP/Adam Warzawa Fotó: Adam Warzawa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Tusk egy pénteki sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre elmondta, hogy milyen Orbán Viktorral a kapcsolata

Nem becsülném túl a befolyásomat Orbán Viktorra, politikailag ma sem állunk közel egymáshoz

– mondta Tusk a Mandiner beszámolója szerint.

A leendő lengyel miniszterelnök véleménye az, hogy Orbán Viktor és kormánya nyíltan átállt az orosz oldalra. Hozzátette, hogy blokkolják azt a megállapodást, amely 800 millió eurót adott volna Lengyelországnak, mert csak Európa tartozik nekünk azzal, amit mi adtunk Ukrajnának. Ezért európai pénzt kellett volna kapnunk, Orbán ezt blokkolja – hangsúlyozta. Hozzátette:

Ne áltassuk magunkat. Az Orbán-kormány Moszkvával és Putyinnal való kapcsolata szerves, és nem hiszem, hogy én meg tudom változtatni Orbán hozzáállását. De különböző érvekkel és módszerekkel legalább ellensúlyozni fogom a hozzáállásának negatív következményeit

 – jelentette ki Tusk.

Borítókép: Donald Tusk lengyel politikus (Fotó: MTI/PAP/Adam Warzawa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.