Ez a nap is eljött: Brad Pitt hatvanéves lett

A színészvilág egyik legnagyobb alakja a hetedik évtizedébe lépett.

2023. 12. 18. 13:41
PITT, Brad
Los Angeles, 2022. december 16. Brad Pitt amerikai színész a Babylon címû filmjének bemutatóján Los Angelesben 2022. december 15-én. MTI/EPA/Caroline Brehman Fotó: Caroline Brehman
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn töltötte be hatvanadik életévét Brad Pitt Oscar-díjas amerikai filmszínész, a szórakoztatóipar egyik legbefolyásosabb személyisége. Az Oklahoma állambeli Shawnee-ben született William Bradley Pitt néven. A Missouri Egyetemen újságírást tanult, de két héttel a diploma megszerzése előtt otthagyta az egyetemet, és Los Angelesbe költözött, hogy színészkedhessen. Ennek költségeit a legkülönfélébb munkákkal teremtette elő, fuvarozott sztriptíztáncosnőket, de óriás csirkének öltözve reklámozott például egy étteremláncot is.

Az 1980-as évek végétől tévésorozatokban szerepelt, 1987-ben a Dallasban is felbukkant, végül az 1995-ös A hetedikben kapott olyan szerepet, ami végleg a hollywoodi sztárok közé emelte őt. A Mandiner rámutatott: jóképűsége mellett színészi tehetsége és sokoldalúsága, no és a kiválóan megválasztott filmes projektek és rendezők kellettek ahhoz, hogy 

a kilencvenes évek végére az amerikai filmipar egyik első számú arcává emelkedjen, akivel bármit el lehet adni, de akinek az arca és neve elegendő biztosíték volt arra is, hogy az adott film nem lesz kritikán aluli. 

A közönségmágnes Brad Pitt emlékezetes karakterek egész sorát alakította az évtizedek során. A színésznek nemcsak a filmes karrierjével, hanem magánéletével is sokat foglalkozott a bulvársajtó. Öt évig volt Jennifer Aniston színésznő férje, nagy sajtóvisszhangot kapott válásuk után Pitt 2014-ben feleségül vette partnerét, Angelina Jolie-t. 

Azonban ennek a házasságnak sem lett jó vége, ugyanis 2016-ban Jolie válókeresetet adott be kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva, valamint megvádolta Pittet, hogy durván bánik gyermekeikkel, ami alól azonban a színész teljesen tisztázta magát. Brad Pitt jelenleg egy nála 30 évvel fiatalabb nővel, Ines de Ramonnal van párkapcsolatban.

Borítókép: Brad Pitt (Fotó: MTI/EPA/Caroline Brehman)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.