Elemér 2024. február 28.
logo

Gábor Zsazsának is udvarolt Henry Kissinger

Magyar Nemzet
2023.12.01. 21:14 2023.12.01. 21:39
Gábor Zsazsának is udvarolt Henry Kissinger

A Washington Post információi szerint Henry Kissinger majdnem összejött a híres magyar színésznővel, Gábor Zsazsával. Erről Gábor Zsazsa maga is írt az önéletrajzi könyvében. Felidézte, hogy az 1970-es években Beverly Hillsben egy vacsora után Kissinger felment a lakására egy italra. A légyott végül azért szakadhatott meg, mert Richard Nixon elnök küldött egy üzenetet az egykori külügyminiszternek, hogy azonnal siessen vissza, mert szüksége van rá.

Állítólag, egy másik randit is megpróbáltak lebeszélni, de azt Kissinger lemondta, és akkor is Nixont hibáztatta.

Úgy tudni, az első amerikai Bond-lánnyal is randevúzgatott, bár mind a ketten tagadták a viszonyt.

Állítólag udvarolt Candice Bergen sorozatsztárnak is, de ez is csak rövid ideig tartott. 

Shirley Maclane színésznővel is összeboronálták. Ez valamivel több mint egy évtizeddel az után volt, hogy a a színésznőt a közönség láthatta Billy Wilder A lakás című klasszikusában.

Rajtuk kívül is sok nővel volt kapcsolata Kissingernek. Többek között Marlo Thomasszal és Liv Ullmannal, de lefotózták Raquel Welch, Elizabeth Taylor és Liza Minnelli társaságában is.

Életrajzában Walter Isaacson író elmondta, hogy Kissinger egy sor kevésbé ismert nővel is randevúzott. – Gyengéd volt a fiatal, gyönyörű, kevésbé ismert típusokkal – írta Isaacson.

Ahogy arról a Magyar Nemzet is beszámolt, százéves korában elhunyt Henry Kissinger, aki Richard Nixon és Gerald Ford amerikai elnökök regnálása alatt kulcsfontosságú szerepet töltött be az Egyesült Államok külpolitikájában a hidegháború alatt: 1973 szeptemberétől 1977 januárjáig külügyminiszteri pozíciót töltött be, 1969 januárjától 1975 novemberéig pedig nemzetbiztonsági tanácsadó volt. 1973-ban Nobel-békedíjjal tüntették ki a vietnámi háború befejezéséért tett erőfeszítései elismeréséül.

Meghalt Henry Kissinger

A volt amerikai külügyminiszter kulcsszerepet töltött be az Egyesült Államok külpolitikájában a hidegháború idején.

Borítókép: 1973. szeptember 22-én a washingtoni Fehér Házban készített kép Henry Kissinger akkori amerikai külügyminiszterről (b) és Richard Nixon volt amerikai elnökről. Kissinger 2023. november 29-én, százéves korában elhunyt (Fotó: MTI/AP)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.