Jézusnak két anyja volt – legalábbis egy olasz atya betleheme szerint

Hatalmas felháborodást váltott ki az LMBTQ-jászol Olaszországban.

2023. 12. 23. 16:27
null
Forrás: Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy templomi betlehemen hagyományos esetben Mária és József állja körbe az újszülött Jézust. Ám Olaszországban most hatalmas felháborodást váltott ki egy installáció, amin a kis Jézus mellett két anya áll. A Mercogliano nevű faluban található Szent Péter és Pál templomának papja megvédte Jézus születésének ábrázolását.

„Meg akartam mutatni ezzel a jelenettel, hogy a családok már nem csak hagyományos családok” – mondta Vitaliano Della Sala atya. 

Plébániánkon egyre több gyereket látunk a létező és társadalmunk részét képező új típusú családokból: különélők és elváltak gyermekei, meleg párok, egyedülállók, fiatal anyák

 − tette hozzá.

Della Sala atya, akit Olaszországban az LMBTQ- és a baloldali ügyek iránti rokonszenvről ismertek, azt mondja, hogy hozzáállása megegyezik Ferenc pápáéval, aki ezen a héten egy mérföldkőnek számító határozatában megengedte, hogy papok megáldják az azonos nemű párokat.

Maurizio Gasparri szenátor, a társkormányzó Hajrá, Olaszország! (FI) párt tagja azonban azt mondta, hogy

az LMBTQ-jászol sérti mindazokat, akik mindig is tisztelték a Szent Családot.

A Pro-Vita & Famiglia (Életért és családért) csoport 

szégyenletesnek és istenkáromlónak nevezte a betlehemet.

A csoport online petíciót indított, amelyben felszólította Avellino püspökét, hogy lépjen közbe. Álláspontjuk szerint a betlehem ellentmond az egyház családról szóló tanításának, és legitimálja az azonos neműek szülői nevelését és béranyaságot. A petíciót eddig már 21 ezren írták alá.

A héten döntött az olasz kormány arról, hogy védelmébe veszi az egyik legszebb kulturális és vallási szimbólumot, a betlehemet. Az Olasz Testvérek (FdI) párt törvényben szabályozná, hogy senki se tilthassa ki az olasz iskolákból a Megváltó születését ábrázoló jászlakat.

Borítókép: Illusztráció. (Fotó: Pixabay/geralt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.