Két ausztrál is meghalt egy Libanont ért izraeli légicsapásban

Két ausztrál állampolgár, köztük a Hezbollah libanoni siíta terrorszervezet egy állítólagos tagja halt meg egy izraeli légicsapásban Libanonban – közölte csütörtökön Ausztrália ügyvezető külügyminisztere.

2023. 12. 28. 6:27
null
Dahije, 2023. november 6. Kászim Ibrahim Abu-Taamot, a Hezbollah radikális libanoni síita szervezet izraeli támadásban elesett harcosát temetik a libanoni fõváros, Bejrút déli elõvárosában, Dahijében 2023. november 6-án. Az izraeli haderõ, illetve a Hezbollah radikális libanoni síita szervezet és a palesztinok között rendszeresek az összecsapások az izraeli-libanoni határ térségében az Izrael és a Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én kirobbant fegyveres konfliktusa óta. MTI/EPA/Vael Hamzeh Fotó: Vael Hamzeh
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ibrahim Bazzi és testvére, Ali Bazzi a kedden a dél-libanoni Bint Dzsbel városában végrehajtott légicsapásban halt meg – jelentette be Mark Dreyfus megbízott külügyminiszter egy sajtótájékoztatón.

Sajtóhírek szerint Ibrahim Bazzi nemrég érkezett Libanonba Sydneyből, hogy elkísérje libanoni feleségét, Soruk Hamudot Ausztráliába. Hamud, aki nemrég kapott ausztrál vízumot, szintén meghalt a támadásban.

Dreyfus elmondta, hogy Ausztrália vizsgálja a Hezbollah állítását, miszerint Ali Bazzi a terrorszervezet tagja volt.

Ausztrália terrorszervezetnek nyilvánította a Hezbollahot, így a szervezethez való csatlakozás vagy annak pénzügyi támogatása bűncselekménynek számít.

Borítókép: A Hezbollah radikális libanoni síita szervezet egy izraeli támadásban elesett harcosát temetik a libanoni főváros, Bejrút déli elővárosában, Dahijében 2023. november 6-án (Fotó: MTI/EPA/Vael Hamzeh)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.