Megdöbbentő rendőrgyilkosság Amerikában + videók

Szomorú statisztika, már több mint félszáz rendőrtisztet gyilkoltak meg Oaklandban.

2023. 12. 30. 6:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglőttek egy rendőrt pénteken Oaklandban, Kaliforniában. Az áldozatot egy marihuánaüzletben történt betörés utáni lövöldözésben ölték meg – írja a The Independent brit hírportál. 

A hatósági beszámolók szerint a 36 éves Tuan Le egyike volt azon rendőröknek, akik a betörésről szóló bejelentés kapcsán intézkedtek. 

Az eset az amerikai városban helyi idő szerint hajnali 4.30-kor, körülbelül három és fél órával azután történt, hogy egy korábbi betörést jelentettek ugyanonnan – közölték a hatóságok. 

A helyszínre érkező egyenruhások és civil ruhás rendőrök látták, hogy többen elhagyják az üzletet. A bűnözők egyike többször is tüzet nyitott, s eltalálta a civil ruhás rendőrt, aki egyébként jelzés nélküli autót vezetett – mondta Darren Allison ideiglenes főkapitány a sajtótájékoztatóján.

A lövöldözést követően a rendőrök a sebesültet kórházba vitték, de ott már nem tudták megmenteni az életét.

Sajnos az egyik tisztünk megfizette a legnagyobb áldozatot.

– nyilatkozta az eset kapcsán a főkapitány.

A tiszt mellett a felesége és az édesanyja is ott volt, amikor meghalt. Tuan Le a vietnámi Saigonban született, később Oaklandbe költözött, és 2001-ben lett amerikai állampolgár – áll a város közleményében.

Sheng Thao demokrata párti polgármester is megszólalt az ügy kapcsán. Elmondta: ez egy értelmetlen erőszakos cselekmény volt.

Tudom, hogy az egész oaklandi közösség átérzi ezt a veszteséget

– tette hozzá.

Az Amerikai Egyesült Államokban egyébként a közbiztonság romlása figyelhető meg. A mostanival együtt már 54 oaklandi rendőrtiszt halt meg szolgálatteljesítés közben. Az erőszakos bűncselekmények száma is megnövekedett. 

A San Francisco Chronicle által idézett rendőrségi adatok szerint idén 37 százalékkkal nőtt a fegyverhasználattal elkövetett rablások száma az előző év azonos időszakához képest.

Borítókép: Tuan Le, a lövöldözés áldozata (Fotó: X, Oakland Police Dept.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.