Következő mérkőzések
Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria

Megszólalt a prágai lövöldözés egyik túlélője

A prágai Károly Egyetemen történt tömeges lövöldözésben eddig legkevesebb tizenöten vesztették életüket.

2023. 12. 21. 18:58
Prága, 2023. december 21. Mentõsök a prágai Károly Egyetemnél elkövetett lövöldözés helyszínén 2023. december 21-én. A cseh rendõrség szerint a fegyveres támadás következtében többen életüket vesztették és több tucatnyian megsebesültek. Az elkövetõt ártalmatalnították, de részleteket nem közöltek. MTI/EPA/Martin Divisek Fotó: Martin Divisek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Úgyanúgy zajlott a tanóra, mint máskor, aztán hirtelen egy férfi berontott a terembe és kiabálni kezdett: »Rendőrség, mindenki kifelé!«” – idézte fel a megrázó történteket a prágai Károly Egyetem egyik hallgatója. Az egyetemen csütörtök délután legkevesebb 15 halálos áldozatot követelő lövöldözés történt, a sebesültek számát ennél jóval többre becsülik. Katka, a már idézett hallgató elmondta, nem fogták fel, hogy mi történik velük, a rendőr rájuk parancsolt, hogy feltett kézzel vonuljanak ki az épületből.

 

Ezt követően hirtelen csattanásokat hallottunk és valaki azt kiabálta, hogy lövöldöznek

– magyarázta. 

 

„Abban a pillanatban rájöttünk, hogy a helyzet komoly, és elkezdtünk futni” – tette hozzá. 

A legszörnyűbb, amikor rájössz, hogy te vagy a barátaid is lehettek volna abban a teremben

– fogalmazott Katka.

 


Borítókép: Mentők a prágai Károly Egyetemnél elkövetett lövöldözés helyszínén 2023. december 21-én. A cseh rendőrség szerint a fegyveres támadás következtében többen életüket vesztették és több tucatnyian megsebesültek. Az elkövetõt ártalmatalnították, de részleteket nem közöltek (Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.