Mészárlás egy mexikói buliban, fél tucat halott + videók

Az áldozatok között gyerek is van. Születésnapi zsúron történt a lövöldözés.

2023. 12. 30. 7:16
Sonora
Forrás: Especial
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább hat halálos áldozata és 26 sebesültje lett egy mexikói buliban történt lövöldözésnek. 

Sajtóbeszámolók szerint három fegyveres támadott meg egy társaságot az észak-mexikói Ciudad Obregon városában, s tüzet nyitottak rájuk. Ezt követte a mészárlás.

A hírek szerint kiskorú is van a halottak között. Négy sebesült állapota válságos, őket a helyi kórházakba szállították, 13-an pedig orvosi ellátásban részesültek, de már hazaengedték őket.

Spanyol nyelvű sajtóhírek szerint egy fegyveres kommandó tört be egy születésnapi buliba a Sonora állambeli Cajeme településen pénteken.

A nyomozásról szóló első információk szerint egy bűnözői csoport feltételezett vezetője elleni támadás vezetett a tömeggyilkossághoz – jelentette Sonora állam legfőbb ügyészsége.

Az Egyesült Államokkal határos mexikói állam ügyészei szerint az említett személy egy kábítószerkartell tagja volt, akit gyilkosság és más bűncselekmények miatt kerestek.

Mexikóban nem ritkák a leszámolások. A mostani események mindössze egy héttel azután történtek, hogy a Guanajuato állambeli Salvatierrában egy lövöldözésben 11-en hunytak el és 14-en megsérültek.

Borítókép: Rendőrautó a lövöldözés helyszínén (Fotó: Especial)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.