Nemet váltott, hogy elhagyhassa Ukrajnát

Ukrán ezredes beszélt az országot elhagyókról.

Forrás: KISZó2023. 12. 21. 17:02
Odessza, 2023. november 6. Az odesszai városi közigazgatás által közreadott képen üszkös romokat oltanak tûzoltók 2023. november 6-án, miután orosz rakétatámadás érte a dél-ukrajnai kikötõvárost. MTI/AP/Odesszai városi közigazgatás Fotó: -
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Regionális Főosztályának osztályvezetője, Ihor Matvijcsuk ezredes nemrég arról beszélt, hogy Ukrajna nyugati határát naponta hatezer hadköteles korú férfi lépi át, ebből legalább 150-200 volontőrként – számolt be a Kárpáti Igaz Szó kárpátaljai magyar hírportál. 

Kiderült az is, hogy megnőtt azon férfiak száma is, aki sokgyermekes édesanyákat vesznek feleségül, hogy így elhagyhassák az országot vagy pedig fogyatékkal élők kísérőjeként távoznak az országból.

Ezzel kapcsolatban az ezredes kifejtette: „a jogszabály nem részletezi a fogyatékos személyt kísérő kilétét. Vagyis egy fogyatékos személyt különböző időpontokban különböző személyek kísérhetnek, amennyiben megvan az erre feljogosító iratuk, ezt azonban könnyű meghamisítani. Ezért ez a rendszer még fejlesztésre szorul. A szociálpolitikai minisztériumnak kellene ezt a kérdést rendeznie” − írja a portál.

Kifejtette, hogy a jogszabályok alapján a hasonló cselekményt nem követi felelősségre vonás.

Az ezredes az egyik legmulatságosabb esetet is megosztotta az újságírókkal, miszerint megtörtént, hogy egy hadköteles férfi megváltoztatta az anyakönyvi irataiban a nemét: Anton volt és Tonya lett.

De a határátkelőn kiderült, hogy valójában nem történt meg a nemváltó műtét. 

Borítókép: Az odesszai városi közigazgatás által közreadott képen üszkös romokat oltanak tűzoltók 2023. november 6-án, miután orosz rakétatámadás érte a dél-ukrajnai kikötővárost (Fotó: MTI/AP/Odesszai városi közigazgatás)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.