Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Orbán Balázs visszaszólt az amerikai nagykövetnek

Magyar Nemzet
2023.12.06. 11:59 2023.12.06. 14:56
Orbán Balázs visszaszólt az amerikai nagykövetnek

David Pressman amerikai nagykövet közleményében fejezte ki felháborodását a miniszterelnök hétfőn, a Magyar Külügyi Intézet alapításának 50. évfordulója alkalmából rendezett konferencián elhangzott beszéde kapcsán.

Mint arról lapunk is írt, az amerikai nagykövet ismét kioktatta a kormányt és Putyin-pártisággal vádolta és bírálta Orbán Viktort.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója Facebook-bejegyzésben válaszolt a nagykövet Orbán Viktor beszédét illető kritikáira. Azt írta:

De mi is verte ki a biztosítékot Pressmannél? Orbán Viktor azt mondta: – Mi, magyarok igényt tartunk az önálló külpolitikára, és elvárjuk, hogy mások is ezt az igényünket fogadják el.

Orbán Balázs hozzáfűzte: egy közös gondolatkísérletben cseréjük ki magyar szót amerikaira a „botrányos" szövegben: „Mi, amerikaiak igényt tartunk az önálló külpolitikára, és elvárjuk, hogy mások is ezt az igényünket fogadják el.”

Vajon ezzel is baja lenne Pressmannek? Ugye nem. Na, ugye. Akkor nem kérünk beleszólást a magyar politikába

– tette hozzá a politikai igazgató.

Orbán Balázs kiemelte: 

Ha tetszik, ha nem, a magyar külpolitika alapja a nemzeti érdek.

 

Borítókép: Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója beszédet mond a 198. Anna-bál megnyitóján 2023. július 29-én a balatonfüredi Anna Grand Hotel parkjában (Fotó: MTI/Katona Tibor)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.