Palackba zárt üzenetekkel viszik közelebb a karácsony szellemét Észak-Koreához

Az ázsiai országban be van tiltva a keresztény vallás, így a karácsonyt sem ünnepelhetik.

2023. 12. 26. 16:04
PUTYIN, Vlagyimir; KIM Dzsong Un
Vosztocsnij, 2023. szeptember 13. Kim Dzsong Un elsõszámú észak-koreai vezetõ, a Koreai Munkapárt fõtitkára, a Nemzetvédelmi Bizottság elsõ elnöke kiszáll autójából, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozzék a szibériai Vosztocsnij ûrrepülõtéren 2023. szeptember 13-án. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Mihail Metzel Fotó: Mihail Metzel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Észak-Koreában a keresztény vallás tiltása mellett a karácsonyt sem lehet ünnepelni. Egy aktivistacsoport mégis azon fáradozik, hogy különböző üzenetek célba juttatásával megváltoztassák a helyi emberek világnézetét és közelebb hozzák a karácsonyt az elzárt országhoz – számolt be a Fox News amerikai hírcsatorna.

Az amerikai székhelyű Észak-koreai Szabadság Koalíció a Sárga-tengeren keresztül próbál palackokba zárt üzeneteket küldeni az észak-koreai embereknek, amelyben egy családot jó ideig ellátó rizsmennyiség és egy 

bibliai és karácsonyi üzeneteket tartalmazó pendrive található. 

A szervezet vezetője, Suzanne Scholte üzenete is megtalálható a palackokban:  

A karácsony, amelyet az egész világon december 25-én ünnepelnek, Jézus születésének napját jelzi… Sokan a ti őseitek közül is hittek Jézusban. Tény, hogy 1907-ben Phenjanban olyan sok keresztény hitt Jézusban, hogy Phenjan Szent Város néven vált ismertté. De amikor Kim II Szung hatalomra került, azt akarta, hogy az észak-koreaiak őt imádják istenként, és ne az egyetlen igaz Istent. Ezért sok keresztény vezetőt megölt, másokat politikai fogolytáborokba küldött, vagy száműzte őket. Mindent megtett, amit csak tudott, hogy megölje Jézus Krisztus követőit…

A szervezet elkötelezett célja, hogy megváltoztassa az észak-koreai emberek felfogását és az országot élhetőbbé tegyék, ennek érdekében még rádióadást is próbálnak sugározni az országban. A szervezetnek jó néhány észak-koreai menekült is a tagja. 

Scholte szerint az észak-koreai vezetőknek két döntésük van: vagy Kim Dzsong Un elkötelezett szolgái lesznek, vagy meghalnak és családjukat is megöletik, ezért egyre többen döntenek a menekülés mellett. A mozgalom nagyon elkötelezett, és úgy vélik, az üzenetekkel elérhetik, hogy Észak-Korea pozitívabb irányba változzon, élhetőbb országgá váljon. 

 

Borítókép: Kim Dzsong Un első számú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Mihail Metzel)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.