Példátlan rasszizmus az önkormányzatban, nem mindenkit látnak szívesen

Csak a fehér képviselőket nem látják szívesen a karácsonyi buliban Bostonban.

Forrás: NYPost2023. 12. 15. 21:40
Forrás: Forrás: Facebook.com/Michelle Wu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A polgármester által szervezett karácsonyi partira kiküldte a meghívókat egy Denise DosSantos nevű bostoni városházi segéd. A történet ott vált kellemetlenné, amikor alig 15 perccel később egy bocsánatért esedező üzenetet is küldött, amiben elnézést kért a képviselőktől és tárgytalannak nevezte az előző levelet.

Ezt az e-mailt ugyanakkor csak a fehér képviselők kapták meg. 

Boston városi tanácsa hat kisebbségi és hét fehér tagból áll, a polgármester titkos ünnepi bulija egész komoly visszhangot váltott ki, és a közösségi médiában is kitárgyalták.

Frank Baker demokrata városi tanácsnok sajnálatosnak és megosztónak minősítette a lépést, de azt is hangsúlyozta, hogy ez őt személyesen nem érinti. 

Nem igazán sértődök meg túl könnyen, ha meg akarsz sérteni, sokkal többet kell tenned, mint hogy nem hívsz meg egy buliba. Ám sajnálatosnak tartom, hogy a jelenlegi helyzetben tovább erősítjük ezt a megosztó hangulatot

 – mondta Baker.

– Wu polgármester NEM fehér karácsonyról álmodik. És ma este NEM fog felszolgálni fehérbort. Vagy fehér húsú csirkét. Nincsenek sápadt arcok meghívva a Parkman House-ba – élcelődött Howie Carr, a New England-i rádió műsorvezetője.

Tehát Bostonban nem vehetsz részt a polgármester ünnepi partiján, ha fehér vagy. Meddig tűrik még az amerikaiak ezt a baloldali rasszista baromságot?

– írta a konzervatív X-felhasználó, Rod Dreher.

A városháza viszont semmilyen kivetnivalót nem lát az esetben. Azt mondják, hogy a különböző csoportoknak teret adnak. Michelle Wu, Boston első női színes bőrű és ázsiai polgármestere 2021 óta áll a város élén.

Borítókép: Michelle Wu bostoni polgármester (Forrás: Facebook/Michelle Wu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.