Putyin az orosz nőknek: Szüljetek nyolc gyereket!

Az államfő szerint vissza kell hozni a népi hagyományokat, nagy családokat a demográfiai kihívások elleni harcban.

Forrás: The Independent2023. 12. 01. 16:28
PUTYIN, Vlagyimir
Peking, 2023. október 18. Vlagyimir Putyin orosz elnök újságíróknak nyilatkozik az Övezet és út elnevezésû nemzetközi együttmûködési fórum harmadik csúcstalálkozóján Pekingben 2023. október 18-án. MTI/AP/Kreml pool/Szergej Gunejev Fotó: Szergej Gunejev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök arra buzdította az orosz nőket, hogy legalább nyolc, de inkább több gyereket szüljenek, és legyen norma a nagy család. Putyin erről az Orosz Népi Világtanácsban beszélt Moszkvában, amikor is kijelentette, hogy a cél az orosz népesség fellendítése

Sok nép őrzi a család hagyományát, ahol négy, öt vagy több gyermeket nevelnek – mondta Putyin. Emlékezzünk vissza, hogy az orosz családokban nagyanyáinknak és dédanyáinknak hét és nyolc gyermekük volt. Őrizzük meg és elevenítsük fel ezeket a hagyományokat. 

A sok gyereknek, a nagy családnak normává, életmóddá kell válnia Oroszország számára 

− tette hozzá az államfő.

A konferenciát az orosz ortodox egyház feje, Kirill pátriárka vezeti, és más hagyományos orosz vallási szervezetek képviselői is részt vettek rajta. Témája „Az orosz világ jelene és jövője” volt.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök (Fotó: MTI/AP/Kreml pool/Szergej Gunejev)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.