Rengeteg pénztől esett el egy amerikai egyetem az antiszemitizmus miatt

A Pennsylvaniai Egyetemnek többet kellett volna tennie a hallgatói védelméért.

2023. 12. 08. 20:39
ROWLEY, Mark
London, 2023. november 3. Az ortodox zsidó közössség tagjai a londoni Stamford Hill negyedben 2023. november 3-án. A palesztinpárti tömegtüntetések után Sir Mark Rowley, a brit rendõrség, a Scotland Yard vezetõje mély aggodalmát fejezte ki a vallási közösségek közötti feszültség kialakulása miatt, mert a zsidóellenes gyûlölet-bûncselekmények száma a tizennégyszeresére, a muzulmánelleneseké háromszorosára nõtt 2022-höz képest a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet és Izrael fegyveres konfliktusának október 7-i kirobbanása óta. MTI/EPA/Tolga Akmen Fotó: Tolga Akmen
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy amerikai nagybefektető egy százmillió dollár értékű adományt vont vissza nemrég, amit a Pennsylvaniai Egyetemnek adományozott, mert az intézmény nem tett eleget az antiszemitizmus ellen. A Mandiner a Bloomberg cikkére hivatkozva arról ír, hogy Ross Stevens szerint, aki a Stone Ridge Asset Management társalapítója, a befektetési cégben lévő részesedését ajánlotta fel az Ivy League egyetemnek.

 A céget képviselő ügyvédek szerint azonban az iskola megsértette a diszkrimináció- és zaklatásellenes irányelveket, amelyeket a befektetői szerepvállalás érdekében elfogadott – áll az egyetem tisztviselőinek küldött, csütörtökön kelt levélben. 

– A zsidók elleni erőszakra felszólító gyűlöletbeszéddel szembeni megengedő hozzáállása és a zsidó diákokkal szembeni zaklatással és diszkriminációval szembeni laissez-faire hozzáállása sérti a valláson alapuló zaklatást és diszkriminációt tiltó irányelveket és szabályokat − írták.

Nem csak a Pennsylvaniai Egyetemen engedtek sokat az Izrael-ellenes hangoknak, egy másik nagynevű amerikai egyetemen, a Harvardon is nyomoznak.

Borítókép: Az ortodox zsidó közössség tagjai a londoni Stamford Hill negyedben 2023. november 3-án. A palesztinpárti tömegtüntetések után Sir Mark Rowley, a brit rendőrség, a Scotland Yard vezetője mély aggodalmát fejezte ki a vallási közösségek közötti feszültség kialakulása miatt, mert a zsidóellenes gyűlölet-bűncselekmények száma a tizennégyszeresére, a muzulmánelleneseké háromszorosára nőtt 2022-höz képest a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet és Izrael fegyveres konfliktusának október 7-i kirobbanása óta (Fotó: MTI/EPA/Tolga Akmen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.