Antiszemitizmus miatt vizsgálódnak a Harvard Egyetemen

Az egyetem állítólag nem tett intézkedéseket a zsidóellenes cselekmények megelőzésére.

2023. 11. 29. 8:54
ROWLEY, Mark
London, 2023. november 3. Az ortodox zsidó közössség tagjai a londoni Stamford Hill negyedben 2023. november 3-án. A palesztinpárti tömegtüntetések után Sir Mark Rowley, a brit rendõrség, a Scotland Yard vezetõje mély aggodalmát fejezte ki a vallási közösségek közötti feszültség kialakulása miatt, mert a zsidóellenes gyûlölet-bûncselekmények száma a tizennégyszeresére, a muzulmánelleneseké háromszorosára nõtt 2022-höz képest a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet és Izrael fegyveres konfliktusának október 7-i kirobbanása óta. MTI/EPA/Tolga Akmen Fotó: Tolga Akmen
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai oktatási minisztérium polgárjogi irodája vizsgálatot indított a Harvard Egyetemen történt feltételezett antiszemita megnyilvánulások felderítésére – derül ki egy erről szóló hivatalos levélből.

A Fox News hírtelevízió birtokába került dokumentum szerint a vizsgálat egy panasz alapján indult, és arról szól, hogy a Harvard Egyetem elmulasztott intézkedni a diákjait származásuk miatt ért zaklatás ügyében, ami a polgári jogokról szóló törvénybe ütközik.

A kormányzati polgárjogi irodától származó tájékoztatás arra is felhívja a figyelmet, hogy a vizsgálat a tények megállapítására törekszik, és az egyetem részéről rendelkezésre bocsátott információkon, valamint egyéb forrásokon alapszik. A panaszt a sajtóértesülés szerint az egyetem egy volt diákja nyújtotta be, és megemlít egy izraeli diákot ért incidenst, akit az Izrael ellen tüntető diáktársai fizikailag és verbálisan bántalmaztak. Az ügyben a rendőrség is kapott bejelentést.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Tolga Akmen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.