Szigorú korlátozások vannak érvényben a müncheni repülőtéren + videó

A havazás és az ónos eső súlyos fennakadásokat okozott a németországi vasúti közlekedésben is.

2023. 12. 05. 17:31
null
München, 2023. december 5. Parkoló repülõgép a müncheni repülõtéren 2023. december 5-én. A légi kikötõ szóvivõje közölte, ónos esõ miatt délig nem fogadnak és nem indítanak járatokat. Néhány nappal korábban az erõs havazás miatt kellett leállítani a reptér forgalmát. MTI/EPA/Szilágyi Anna Fotó: Szilágyi Anna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas vihar söpört végig az elmúlt napokban Németországon, a havazás és az ónos eső még kedden is súlyos fennakadásokat okozott. A müncheni repülőtér gyakorlatilag teljesen leállt a reggeli órákban, mintegy 650 járatot kellett törölni, csupán délben indították újra a járatokat, ám szigorú korlátozások maradtak érvényben.

A Der Tagesspiegel német napilap közlése szerint szerdán ismét járatkimaradásokra kell számítani, ám valószínűleg nem kerül sor a repülőterek teljes lezárására.

Florian Hermann bajor kancelláriaminiszter a kabinet keddi ülését követően ígéretet tett arra, kivizsgálják, hogy az időjárás miért okozott ekkora fennakadásokat, különösen a vasúti közlekedésben.

A német állami vasúti társaság közölte, hogy az időjárás okozta fennakadások a következő napokban is fennállnak majd, és arra kérte az utasokat, aki tudja, halassza el utazását december 6-a utánra. Az elmúlt napokban több vonat nem közlekedett, ám kedden már megindultak az első vonaton Münchenből Ausztriába.

Borítókép: Parkoló repülőgép a müncheni repülőtéren 2023. december 5-én (Fotó: MTI/EPA/Szilágyi Anna)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.