Tovább tombol az Izrael-ellenesség Amerikában + videók

Izrael-ellenes tüntetők zaklattak egy amerikai képviselőt és a holokauszt-túlélő író, Elie Wiesel fiát is.

2023. 12. 19. 10:07
null
Athén, 2023. október 12. Résztvevõk az athéni parlament elõtt rendezett palesztinpárti szimpátiatüntetésen 2023. október 12-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, legalább 1300 izraeli életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások több mint 1300 ember halálát okozták a Gázai övezetben. MTI/EPA/ANA-MPA/Jánisz Koleszidisz Fotó: Jánisz Koleszidisz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államokban továbbra is tombol az antiszemitizmus. A köztereken zavartalanul éltetik a Hamász palesztin terrorszervezetet, a rendőrségnek pedig mintha nem igazán akaródzna közbelépni, amikor pedig megteszik, 

nem feltétlenül a megfelelő oldalra állnak.

New York egyik vasútállomásán a minap Hamász-párti tüntetők zaklatták a Nobel-békedíjas holokauszt-túlélő író, Elie Wiesel fiát, Elisha Wieselt.

Egy izraeli zászlót tekertem magam köré, amikor láttam, hogy a dühös Hamász-támogatók tömege elárasztja a teret. Gyávák, és maszkjaik mögé bújnak. A New York-i rendőrség ragaszkodott hozzá, hogy vegyem le a zászlót, mivel a helyzet kezdett veszélyessé válni. Nem engedték, hogy ellentüntetést tartsak

− számolt be az incidensről az író fia az X-en.

Wiesel később egy videót is közzétett az incidensről, amelyen valóban látszik, hogy a maszkos férfiak zaklatták őt, mielőtt a rendőrség közbelépett, hogy megfékezze a helyzetet.

Ez a terrorizmus zászlaja

− hallatszik a felvételen, feltehetően a Wiesel vállára terített izraeli zászlóra utalva.

A közösségi médiában többen felháborodottan reagáltak a történtekre. Volt, aki gusztustalannak tartotta, hogy a rendőrség le akarta vetetni Wiesellel a zászlót.

Egy másik hozzászólás a támadók gyávaságát helyezi szembe Wiesel bátorságával.

Az Izrael mellett kiálló politikusok sincsenek biztonságban. Egy amerikai képviselő, Shri Thanedar hajnali háromkor arra ébredt, hogy palesztinpárti tüntetők gyülekeznek a háza előtt dudálva, Izrael-ellenes szlogeneket üvöltözve.

Bűnrészes vagy Gáza bombázásában… A hallgatásod erőszak. A hallgatásotok visszataszító, és nem hagyunk aludni!

− hallható az egyik tüntető kiabálása a videón.

Ennek ára lesz

− mondja egy másik.

A képviselő korábban többször elítélte a Hamászt, és Izraelt támogató posztokat tett közzé a közösségi médiában.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/ANA-MPA/Jánisz Koleszidisz)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.