Ukrajna halálát vizionálja Volodimir Zelenszkij felesége

Olena Zelenszka ukrán first lady a BBC-nek adott interjút.

2023. 12. 09. 14:29
ZELENSZKA, Olena; ZELENSZKIJ, Volodimir; SMIHAL, Denisz
Kijev, 2023. november 25. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (k) és felesége, Olena Zelenszka (b2), valamint Denisz Smihal ukrán miniszterelnök (b5) mécsesekkel a kezükben az ukrajnai nagy éhínség, a holodomor jelképének számító, a Gyermekkor keserû emléke nevû szoboremlékmûnél Kijevben 2023. november 25-én. A legkevesebb hárommillió halálos áldozatot követelõ éhínséget a sztálini önkény idézte elõ az akkor szovjet tagköztársaság Ukrajnában 1932 és 1933 között. MTI/EPA/Oleh Petraszjuk Fotó: Oleh Petraszjuk
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha a világ belefárad, egyszerűen hagynak minket meghalni – fogalmazott a BBC brit közszolgálati médiumnak adott interjújában Olena Zelenszka. A Mandiner által szemlézett cikk szerint az ukrán first lady mélységes sajnálatát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a „szenvedélyes segítő szándék elhalványulásának jeleit” látják. 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felesége szerint a nyugati pénzcsapok elzárása egyet jelent Ukrajna halálával

Zelenszka interjúja azt követően jelent meg, hogy az amerikai szenátus helyi idő szerint szerda este blokkolta a többek közt Kijev finanszírozására Joe Biden amerikai elnök által kért 106 milliárd dolláros gyorssegély folyósítását. Az összesen 106 milliárd dollárról szóló gyorssegélyre – 10 milliárd Izraelnek és 60 milliárd Ukrajnának – vonatkozó kérelmet többek közt azért nem fogadták el, mivel nem került bele a republikánusok által kért, a bevándorlás elleni fellépéshez szükséges források biztosítása. 

David Cameron brit külügyminiszter a minap ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: 

Gondoskodnunk kellene arról, hogy Putyin veszítsen. Ha nem szavazzák meg a további támogatást, annak csak két ember fog örülni: az egyik Vlagyimir Putyin, a másik pedig Hszi Csin-ping. Nem tudom önök hogy vannak vele, de én egyiküknek sem szeretnék karácsonyi ajándékot adni.

 

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (k) és felesége, Olena Zelenszka (b2), valamint Denisz Smihal ukrán miniszterelnök (b5) mécsesekkel a kezükben az ukrajnai nagy éhínség, a holodomor jelképének számító, a Gyermekkor keserű emléke nevû szoboremlékműnél Kijevben 2023. november 25-én (Fotó: MTI/EPA/Oleh Petraszjuk)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.