Valami rossz dolog készülhet – félelem és rettegés szilveszterkor

Terrortámadástól tartanak a franciák. Jelentős hatósági erőket vezényelnek az utcákra országszerte.

2023. 12. 30. 7:49
FRANCE - NEW YEAR S EVE IN NICE
France, Nice, 2022-12-31. Christian Estrosi, Mayor of Nice, visited the personnel mobilised for New Year s Eve and gave an update on the measures put in place. . Photograph by Roland MACRI / Hans Lucas. France, Nice, 2022-12-31. Christian Estrosi Maire de Nice, a rendu visite aux personnels mobilises pour la nuit de la Saint-Sylvestre et a fait un point sur le dispositif mis en place. . Photographie de Roland MACRI / Hans Lucas. (Photo by Roland Macri / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Fotó: Hans Lucas via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az év utolsó napja a felhőtlen szórakozásról, a buliról és a jókedvről szól. Ez azonban a jelek szerint nem igaz Franciaországra. 

A nyugat-európai országban szilveszterkor hatalmas rendőri jelenlétet kell biztosítani ahhoz, hogy legalábbis megpróbálják megőrizni a közrendet. A terrortámadás veszélye is félelemben tartja a franciákat.

A francia rendőrség 90 ezer rendőrt küld ki az utcákra az év utolsó napján a „magas szintű terrorfenyegetettség” miatt – közölte az ország belügyminisztere. Gérald Darmanin felkereste a párizsi rendőrséget is, hogy saját szemével ellenőrizze, miként haladnak az előkészületek vasárnapra –írta meg az Anadolu török állami hírügynökség.

A tárcavezető háláját fejezte ki a rendőrségnek, hogy karácsonykor gondoskodtak a biztonságról, és kijelentette, hogy Franciaország „magas szintű terrorfenyegetettség" alatt áll az izraeli és palesztinai fejlemények miatt.

A 90 ezer francia rendőr közül a tervek szerint hatezer lesz szolgálatban Párizsban, míg a többiek az ország más részein ügyelnek a biztonságra. A jelentések szerint több tízezer tűzoltó és több ezer katona is készen áll majd a beavatkozásra vészhelyzet esetén.

A párizsi szilveszter középpontjában egyébként az olimpiai játékok állnak, amelyeket jövőre ebben a városban rendeznek meg.

Borítókép: Szilveszter Nizzában 2022-ben (Fotó: Hans Lucas via AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.