Videón, ahogy a Hezbollah egy mecsetből lövi az izraeli civileket

Az izraeli–palesztin háború alatt a szélsőséges iszlamista nézeteket vallók a szent helyeket sem tisztelik. Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) egy olyan videót osztott meg az interneten, amely mindezt jól szemlélteti.

2023. 12. 27. 17:20
null
Izrael, 2023. december 27. Izraeli légicsapás a Gázai övezetben Izrael déli részébõl nézve 2023. december 27-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderõ pedig válaszul légi és szárazföldi hadmûveleteket hajt végre a Gázai övezetben. MTI/AP/Ohad Zwigenberg Fotó: Ohad Zwigenberg
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hezbollah egy dél-libanoni mecsetből lőtt izraeli civilek felé, a szervezetnek nem ez az első támadása, amely egy szent helyet érint – írja az Izraeli Védelmi Erők (IDF) a közösségi médiában. Az IDF egy videót is megosztott ennek kapcsán, amelyen jól látható, hogy a terroristák képesek még az imahelyeket is gyilkoláshoz használni. 

Az Irán által támogatott libanoni Hezbollah ugyanazt a szélsőséges és veszélyes ideológiát követi, mint a Hamász. Libanon és Gáza szent helyeiről lövöldöznek és Izrael szent helyeit lövik

– jelentette ki Daniel Hagari, az IDF szóvivője az izraeli–palesztin háború alatt.

Borítókép: Robbanás füstje száll fel az izraeli–palesztin háborúban (Fotó: MTI/AP/Ohad Zwigenberg)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.