A brüsszeli korrupciós botrány egyik bírója szállhat versenybe a választásokon

A bíró összeférhetetlenség miatt váltott politikai pályára, fia egy botrányban érintett képviselővel nyitott legális kannabidiol-üzletet.

2024. 01. 06. 19:51
Michel Claise (Fotó: Facebook/Michel Claise) Forrás: Facebook/Michel Claise
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belga La Libre szellőztette meg, hogy Michel Claise, a brüsszeli korrupciós botrány egykori bírója elindulhat az idei belga választásokon. Claise 2023 közepén váltott a politikára, ekkor csatlakozott a populizmussal gyakran vádolt DéFI nevű centrista párt szövetségi listájához. Hogy Claise valóban fog-e indulni a voksoláson, még nem tudni biztosan, a Politico brüsszeli hírportál úgy értesült, a párt január 10-én jelenti be a jelöltjeit.

Az azonban igencsak érdekes, hogy miért lépett vissza az ügytől a – jelenleg már csak – politikus: összeférhetetlenség gyanúja merült fel vele szemben.

 

Claise fia ugyanis üzleti kapcsolatban állt Marie Arena belga európai parlamenti képviselő fiával, Ugo Lemairrel.

Arena tavaly januárban mondott le az Európai Parlament emberi jogi albizottságának elnöki posztjáról, miután a Politico értesülései szerint nem jelentette be megfelelően, hogy tavaly május 8-án és 9-én a dohai útján a szállását és repülőjegyeit a katari kormány fizette.

Lemair lakásából a belga nyomozók 280 ezer euró készpénzt foglaltak le, amikor az anyjához köthető hat lakásban tartottak kutatást.

A két fiú sorsa ott ért össze, amikor 2018-ban közösen alapítottak egy legális kannabidiol-üzletet.

Borítókép: Michel Claise, a brüsszeli korrupciós botrány egykori bírója (Fotó: Facebook/Michel Claise)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.