„A gyermekvállalásnak újra menővé kell válnia a fiatal nők számára”

A jobboldali Lavinia Mennuni kiállt a gyermekvállalás elsőbbsége mellett, emiatt számos kritikát kapott.

Forrás: Südtirol News2024. 01. 08. 21:15
Fratelli D’Italia National Assembly
ITALY-POLITICS/ Lavinia Mennuni during the Fratelli d'Italia National Assembly at the ''Roma Eventi'' Conference Center, 12 September 2023, Rome, Italy. (Photo by Domenico Cippitelli/NurPhoto) (Photo by Domenico Cippitelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Europress/AFP/Domenico Cippitelli
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lavinia Mennuni, a Olaszország Fivérei párt szenátora a La7 olasz adónak beszélve kijelentette, hogy a gyermekvállalás fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni modern korunkban.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az olasz termékenységi ráta az elmúlt 15 évben visszaesett, amely szomorú tény az amúgy rendkívül család- és gyermekcentrikus olasz társadalmat tekintve. Mennuni úgy látja, a fiatal házasok fő célja a gyermekvállalás kellene hogy legyen, mivel ezzel teljesítik be anyai mivoltukat. 

Az anyaságnak újra menővé kell válnia

– vélekedik a képviselőnő. Az ellenzék egyből ráugrott a témára:

Raffaella Paita ellenzéki politikus szerint a hímsovinizmust vetítik előre. Az ellenzék kifogásolta továbbá, hogy a nőket puszta biológiai funkciók végrehajtására degradálják.

Borítókép: Lavinia Mennuni, az Olaszország Fivérei párt szenátora (Fotó: AFP/NurPhoto/Domenico Cippitelli)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.