Az Egyesült Államok haditengerészeténél nem elvárás az érettségi

Egyre kevesebben jelentkeznek, csökkentik a felvételi szintet.

2024. 01. 28. 7:33
null
Drobak, 2023. május 24. A norvégiai Drobakban készült kép a világ legnagyobb, 335 méter hosszú, nukleáris meghajtású repülõgép-hordozójáról, az oslói kikötõbe tartó amerikai Gerald R. Ford anyahajóról 2023. május 24-én. Az amerikai haditengerészet legkorszerûbb hadihajója a repülõgépek fedélzeti indítására szolgáló legkorszerûbb elektromágneses katapultrendszerrel van felszerelve, és egyéb elektronikai felszereltségében is túlszárnyalja elõdjeit. Az Egyesült Államok 38. elnökérõl elnevezett anyahajó négy napot tölt az oslói kikötõben. MTI/EPA/NTB/Terje Pedersen Fotó: Terje Pedersen
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok haditengerészete, hogy elérje a felvételi célokat, elkezdett felvenni olyan embereket, akik nem végezték el a középiskolát.

Ez a második alkalom egy éven belül, hogy a szolgálat megnyitotta az ajtót az alacsonyabb teljesítményű újoncok előtt, emlékeztet a Vona News. 

Évente több ezer olyan ember érkezik a toborzóállomásainkra, akik szeretnének belépni a haditengerészethez, de nincs oktatási bizonyítványuk. És mi egyszerűen elküldjük őket

– mondta a haditengerészet személyzeti főnöke az Associated Press (AP) hírügynökségnek. A toborzási számok visszaesésének egyik oka, hogy a COVID–19-járvány alatt bezártak a toborzó állomások, és elzárkóztak a középiskolákból és számos nyilvános rendezvényről, ahol hagyományosan sikerrel érték el a leendő jelentkezőket.

Borítókép: A norvégiai Drobakban készült kép a világ legnagyobb, 335 méter hosszú, nukleáris meghajtású repülőgép-hordozójáról, az oslói kikötőbe tartó amerikai Gerald R. Ford anyahajóról (Fotó: MTI/EPA/NTB/Terje Pedersen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.