Pressman továbbra is helytartó üzemmódban: ennyire élesen még nem bírálta Orbánt

David Pressman, az USA magyarországi nagykövete most egy interjúban beszélt Magyarországról.

Forrás: Hír TV2024. 01. 26. 11:42
EP2I3653
20230715 Budapest 28. Budapest Pride fotó: Teknős Miklós (TEK) Magyar Nemzet képen: David Pressman budapesti amerikai nagykövet Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete a Financial Times brit lapnak adott interjúban többek között azzal vádolta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, hogy „képzeletbeli külpolitikát” folytat, amely a Kreml érdekeit szolgálja és aláássa a NATO-szövetség egységét. Pressman bírálta Orbán nemzetközi ügyekhez való hozzáállását, és úgy jellemezte, hogy az „elképzelt megszállókon” és egy „fantáziált hungarofóbián” alapul, amely szerinte Orbán belpolitikai programját szolgálja, de végső soron csak kitaláció.

Orbán aktív részvételét az amerikai választási kampányban, beleértve Donald Trump nyílt támogatását és Joe Biden elnök lemondásra való felszólítását, élesen kritizálta David Pressman. Az amerikai nagykövet csalódottságának adott hangot, kijelentve, hogy „ilyen lépéseket nem várnának a szövetségeseiktől”

 − írja a Hír TV.

Azt is közölték, hogy a budapesti amerikai nagykövet szerint Orbán Viktor átpolitizálta a kétoldalú kapcsolatait a nemzetközi közösségben, ami miatt Magyarország hosszú ideje a „legelszigeteltebb és legmagányosabb”. Az amerikai megbízott hangsúlyozta, hogy Magyarország politikai döntései – például Ukrajna uniós csatlakozásának megkérdőjelezése és az Ukrajna pénzügyi támogatását akadályozó uniós vétózások – Putyin számára hasznosak, a NATO és az EU egységének pedig ártanak.

Borítókép: David Pressman (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.