Fontos első lépést tettek a magyar–ukrán viszonyban + videó

Fontos első lépést tett a magyar és az ukrán kormány az ungvári tárgyaláson, erről beszélt Menczer Tamás, a külügyminisztérium államtitkára a Hír TV műsorában. Horváth József biztonságpolitikai szakértő pedig arról beszélt a csatorna műsorában, hogy a halálos fenyegetést nagyon komolyan kell vennie a biztonsági szolgálatoknak.

2024. 01. 29. 21:10
SZIJJÁRTÓ Péter; KULEBA, Dmitro; MAGYAR Levente
Szijjártó Péter tárgyalása Ungváron Fotó: KKM
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Orbán Viktor miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök akkor kell találkozzanak, amikor a két ország kapcsolata képes egy következő szintre lépni – jelentette ki Menczer Tamás külügy államtitkár a Hír TV műsorában annak kapcsán, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Ungváron tárgyalt az ukrán kormány tagjaival. 

Menczer Tamás szerint ehhez az szükséges, hogy a jelenlegi munkát sikeresen el tudják végezni. Ahogy arról Szijjártó Péter is beszélt az ungvári tárgyalásokat követően, tizenegy pontban összegezték a magyar kéréseket, köztük például a nemzetiségi iskolai jogállás helyreállítását, a magyar nyelven tett érettségi lehetőségének ismételt megteremtését és a magyar nyelv korlátozásmentes használatát a felsőoktatásban, a kultúrában, a közigazgatásban és a közösségi élet terében.

Horváth József biztonságpolitikai szakértő pedig arról beszélt a csatorna műsorában, hogy a halálos fenyegetést nagyon komolyan kell vennie a biztonsági szolgálatoknak – utalt ezzel arra, hogy Szijjártó Pétert halálosan megfenyegették az ungvári útja előtt.

Borítókép: A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (balra), mellette Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára (jobbra) és Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője (elöl) Ungváron, ahol Szijjártó Péter tárgyalt Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel 2024. január 29-én (Fotó: MTI/KKM)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.