Hunter Bident akár tizenhét évi börtönnel is sújthatják

A vádirat szerint „adófizetés helyett milliókat költött extravagáns életmódjára”.

Forrás: MTI2024. 01. 12. 5:55
BIDEN, Hunter; BIDEN, Joe
Washington, 2024. január 10. Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia (k) az ügyvédje, Abbe Lowell (b) társaságában az amerikai törvényhozás alsóháza, a képviselõház felügyeleti bizottságának egyik meghallgatásáról távozik, amelyen vendégként vett részt a washingtoni Capitoliumban 2024. január 10-én. A képviselõházi többséget kitevõ és a Biden család külföldi üzleti kapcsolatainak ügyében vizsgálódó republikánus képviselõk eljárást készülnek indítani Hunter Biden ellen, amiért az elõzõ hónapban visszautasította részvételét az illetékes képviselõházi bizottság meghallgatásán. MTI/AP/Jose Luis Magana Fotó: Jose Luis Magana
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hunter Biden ellen decemberben amiatt emeltek vádat, mert a 2016–2019-es pénzügyi időszakban nem fizetett be 1,4 millió dollárt.

Az 53 éves Hunter, aki állítása szerint leküzdötte a kábítószer- és alkoholfüggőségét, az újraválasztásért indulni kívánó apja republikánus ellenfeleinek kiemelt célpontja, a demokrata párti elnök Achilles-sarkának tartják.

Az igazságszolgáltatás azzal vádolja, hogy „adófizetés helyett milliókat költött extravagáns életmódjára”. A vádirat emellett kitér a kábítószer-fogyasztására, csakúgy, mint hölgykísérőkre, luxusautókra és öltözékekre költött kiadásaira.

Hunter Bident az ügyben akár tizenhét évi börtönnel is sújthatják.

Biden ügyvédje, Abbe Lowell kijelentette, hogy védence befizette az adóhátralékot, és a vezetékneve miatt üldözik.

Az elnök fia, aki nyilvánosan beszélt a kábítószer-fogyasztásáról, soha nem volt állásban a Fehér Házban és apja kampányában sem vett részt.

Hunter Biden ártatlannak vallotta magát a Delaware államban illegális fegyvertartás miatt ellene folyó eljárásban is.

Borítókép: Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia (k) az ügyvédje, Abbe Lowell (b) társaságában (Fotó: MTI/AP/Jose Luis Magana)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.