Meghiúsult a globalista zsarolás

A magyar kormány úgy tudott hozzáférni az uniós forrásokhoz, hogy semmilyen területen nem kellett meghátrálnia.

2024. 01. 06. 10:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A globalista zsarolás nem ért célt – kommentálta Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Hír FM közös műsorában Dornfeld László, az Alapjogokért Központ vezető elemzője azokat a híreket, hogy folyamatosan érkeznek a nekünk járó uniós források hazánkba. A pénzek visszatartásának egyértelműen az volt célja, hogy Magyarországon a kormányt megbuktassák, vagy amennyiben ez nem jön össze, akkor B tervként a kabinetet kényszerítsék arra, hogy politikáját megváltoztassa. Ehhez képest a magyar kormányzat úgy tudott ezekhez a forrásokhoz hozzáférni, hogy semmilyen területen nem kellett érdemben meghátrálnia – tette hozzá a vezető elemző. 

A hazánknak járó uniós források egy részének visszatartásával kapcsolatban Szikra Levente, az Alapjogokért Központ vezető elemzője kifejtette: ez olyan, mintha valaki azért nem kapná meg a fizetését, mert „rosszul” szavazott a választásokon. Magyarország nemmel szavazott az Ukrajnának szánt támogatásról, ezért kellene elvenni tőle a pénzeket? – tette fel a kérdést. Leadott szavazat miatt demokráciában nem szokás senkit sem megbüntetni, legyen szó egy konkrét választópolgárról vagy akár egy országról – hangsúlyozta. Ahogy az Európai Bizottság is elszakadt a jogtól, úgy ez a baloldali elit is eléggé elszakadt a demokratikus gondolattól – vélte Szikra Levente. 

Bárkinek, aki az Európai Bizottság elnöke szeretne lenni, jó kapcsolatokat kell ápolnia azzal az országgal, aki az új bizottság megalakulásakor az Európai Uniót vezeti, ez pedig Magyarország lesz – mondta el a műsorban Dornfeld László. (Hazánk 2024 második felében tölti be ezt a posztot, közvetlenül az európai parlamenti választások után.) 

Szikra Levente kifejtette: az uniós soros elnöként Magyarország most nemcsak szakpolitikai döntéseket tud majd befolyásolni, hanem a „sorcsere”, a posztok, tisztségek újraosztása lesz napirenden. Magyarország efölött fog elnökölni, ami nem véletlenül zavarja az Európai Parlement baloldali politikusait. Ezért voltak olyan próbálkozások, amelyek megpróbálták elvenni hazánktól ezt a lehetőséget. 

Az igazság órájának vonatkozó adását ITT nézhetik meg:

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.