Náci karlendítéssel Hitlert éltetve üvöltözött a rendőrökkel a német zöldpárti politikus

A balközép zöldpárt berlini politikusa Adolf Hitlert éltette, amikor a rendőrök éppen alkoholtesztre vitték. Jutta Bodenről kiderült, hogy ittasan vezetett, vérében 1,34 ezrelék alkohol volt. Az eset után a politikus lemondott a mandátumáról.

2024. 01. 29. 9:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A berlini rendőrség ittas vezetés, valamint alkotmányellenes és terrorszervezetek jelszavainak használata miatt nyomoz Jutta Boden berlini politikus ellen, írta a Junge Freiheit. Jutta Boden kerületi tanácsos volt Charlottenburg-Wilmersdorfban, egy berlini kerületben. 

A nő az A115-ös autópályán közlekedett Berlinből Brandenburg felé. A rendőröknek gyanús lett az autópályán imbolygó autó, ezért megállították a nőt, majd kiderült, hogy a vérében 1,34 ezrelékes alkoholszintet mértek. Őrizetbevételkor azonban a politikus hirtelen a karját lendítve, Heil Hitler! kiáltással éltette a náci vezért. Végül bevitték a rendőrségre, ahonnan vérvétel után hazaengedték .

Azóta lemondott a képviselői mandátumáról. Egy nyilatkozatában ezt azzal indokolta, hogy az ellenőrzés során nem megfelelő és helytelen reakciót mutatott. Mint fogalmazott, úgy érezte, a rendőrök nem bántak vele megfelelően, és amikor magyarázatot kért, felemelte a jobb karját. Nem az volt a szándéka, hogy Hitlert éltesse, mondta.

Szeretnék őszintén elnézést kérni ezért a helytelen magatartásért. Hogy felelősséget vállaljak tetteimért, lemondok kerületi tanácsosi tisztségemről

 – írta.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.