A Dunát akarta átúszni részegen, azt hitte, így lerázza az őt üldöző rendőröket

Gyorshajtás miatt üldözték a férfit.

Forrás: Bors, Tények2024. 01. 23. 13:16
null
Budapest, 2020. december 23. Az Árpád híd látképe, elõtérben a Margitsziget, a háttérben balra a Duna Aréna 2020. december 23-án. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dunát átúszva akart megmenekülni a rendőrök elől egy részeg férfi, akit azért akartak megállítani, mert a kocsijával nagy sebességgel, szabálytalanul hajtott le az Árpád hídról – írja a Bors a Tények videója alapján. 

A férfi, amikor már látta, hogy a rendőrök üldözőbe vették, áthajtott egy piros lámpán, majd miután megállt, az autót járó motorral hagyta maga mögött, hogy aztán a Dunának menjen, és elússzon egészen a Hajógyári szigetig, a rendőrök a parton kapták el.  A kaland után kiderült, nem csak részegen vezetett, de jogosítványa sem volt. Sőt, többször volt már büntetve sikkasztás, garázdaság, lopás és droghasználat miatt is.

A portál hozzáfűzi, a férfi a tárgyalására videóhíváson jelentkezett be a börtönből. Az ittas vezetést elismerte, azonban bizonyos részletekre nem úgy emlékszik, ahogy a rendőrök.

Én úgy emlékszem, hogy a piros lámpán nem mentem át és az, hogy a rendőrök engem elfogtak az sem fedi a valóságot, mert amikor kijöttem a vízből és ott voltam a bokornál, még én jeleztem, mert annyira ki voltam merülve a vízből való kijövetel után. De én jeleztem ott a rendőröknek, hogy jöjjenek oda, nem pedig engem elfogtak, ez a kettő tehát nem fedi a valóságot.

– fogalmazott, és elmondta azt is, egykori párjával nagyon összeveszett, ezért ül részegen a kocsiba.

A férfit a bíróság mint visszaesőt végül 1 év 6 hónap szabadságvesztésre, 2 év közügyektől való eltiltásra és 2 év 6 hónap közúti jármű vezetéstől való eltiltásra ítélte. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.