Ő Soros György egyik legfőbb lengyel bizalmasa

Azzal, hogy felállt a Soros–Tusk-kormány Lengyelországban, Soros György és birodalma lényegében teljhatalmat kapott. Donald Tusk kormányzatában, és a kormánypárti parlamenti képviselők között is szép számmal akadnak olyan emberek, akik Soros-pénzeken nevelkedtek.

Forrás: Origo2024. 01. 19. 13:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Danuta Hübner, az erősen kommunista gyökerekkel rendelkező európai parlamenti képviselő nem ma kezdte a politizálást, hiszen már az 1970-es évek végén benne volt. Az uniós színtérre 2004-ben lépett először, miután Lengyelországban otthagyta az uniós ügyekért felelős miniszteri posztot. 2004 novemberében Hübnert a José Manuel Barroso elnök vezette Európai Bizottság regionális politikáért felelős biztosává nevezték ki, a tisztséget pedig egészen 2009-ig meg is tartotta, írta az Origó.

Ebben az időben találkozott legtöbbször nyilvánosan Soros Györggyel, aki azóta már teljesen behálózta Európát.

Az alábbi videóban több olyan fotót is bemutatnak, amelyeken Hübner vidáman pózol Sorossal, akár egy felnőtt a gyerekkori hősével – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

2009 óta pedig az Európai Parlament padjait koptatja,

képviselői pályafutása során gyakran érvel a föderalizáció mint helyes út mellett, de az Európai Egyesült Államok mellett is szívesen leteszi a voksát, ha éppen úgy adódik.

2010-ben még egy bizottságba is belépett, amelyet azért hoztak létre, hogy előmozdítsák a föderalizációs törekvéseket. A bizottság tagjai között egyébként olyan Soroshoz közeli politikusok szerepelnek, mint Guy Verhofstadt. 

Danuta Hübner, a kommunista gyökerekkel rendelkező európai parlamenti képviselő. Fotó: EP/Mathieu Cug

A hírügynökség kiemeli, hogy a Spinelli-csoport, amely azon munkálkodik, hogy a közösséget szövetségi állammá alakítsa, korábban egy javaslatot terjesztett elő egy olyan kiáltványra, amely egy szövetségi Európát hozna létre. Ezt a dokumentumot az Európai Parlament elnöke, Roberta Metsola szerint a Ventotene-kiáltvány ihlette.

A csoport alapvető törekvése, hogy fontos ügyekben szövetségi többséget hozzon létre az Európai Parlament tagjaiból, és hogy egy föderális államiság irányába terelje az Európai Uniót, ezáltal a nemzetállamokból álló EU-t lecserélnék az Európai Egyesült Államokra.

A kiáltvány szerzői szerint igazi demokráciát csak egy forradalmi párt diktatúrája vezet be. A tagok szerint mindenekelőtt erős szövetségi kormányt kell létrehozni, és az uniót fel kell hatalmazni, hogy bárhol fellépjen. Ennek az elméletnek a támogatói egy közös monetáris és politikai unió létrehozását, továbbá egy EU-hadsereg létrehozását követelik, valamint azt, hogy az Európai Bizottságot nemzetek feletti végrehajtó hatalmi testületté tegyék, amely alá van vetve a pénz- és politikai szövetségek ellenőrzésének – írja a V4NA.

Visszatérve Danuta Hübnerre, fontos pozíciót tölt be a berlini székhelyű ECFR agytrösztnél is, amelyet a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítvány is bőkezűen finanszírozott.

 

Borítókép: Danuta Hübner (Fotó: EP/Thierry Roge)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.