Perrel fenyegetőzik Hunter Biden titokzatos ügyvédje

Folynak a meghallgatások az amerikai képviselőházban a Joe Biden elnököt és családját érintő korrupció ügyében. Az egyik legérdekesebb megszólaló Kevin Morris, az elnök fiának, Hunter Bidennek a jogásza volt, aki elismerte, hogy mintegy ötmillió dollárt adott a Biden-csemetének, meglehetősen gyanús feltételekkel. Ennek ellenére most perrel fenyeget egy jogász professzort, amiért nyilvánosan megfogalmazta kétségeit a Morris és az ifjabb Biden közötti kapcsolatról.

Forrás: Fox News2024. 01. 28. 19:29
BIDEN, Joe; BIDEN, Hunter
Washington, 2022. július 5. Joe Biden amerikai elnök fia, Hunter Biden társaságában integet a washingtoni Fehér Ház Truman-balkonjáról 2022. július 4-én, a függetlenség napján. Az Egyesült Államokban 1776-ban ezen a napon nyilvánították ki 13 amerikai gyarmat Nagy-Britanniától való elszakadását, és írták alá a Függetlenségi Nyilatkozatot Philadelphiában. MTI/EPA/Consolidated News Photos /Pool/Chris Kleponis Fotó: Chris Kleponis
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legjobb védekezés a támadás – valószínűleg ezt az elvet vallja Hunter Biden ügyvédje és egyben országos cimborája, Kevin Morris. A jogász, illetve egészen pontosan az őt képviselő ügyvédi iroda most perrel fenyegeti Jonathan Turley-t, a George Washington Egyetem jogász professzorát, amiért rá merészelt mutatni a Morris és az elnökcsemete közötti kapcsolat visszásságaira – írja a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Szerdán kaptam egy levelet Bryan M. Sullivantől, az Early Sullivan Wright Gizer & McRae LLP egyik partnerétől, aki Kevin Morrisnak (Hunter Biden ügyvédjének) ügyvédje. A levélben arra figyelmeztetnek, hogy rágalmazási perrel nézhetek szembe, ha nem vonom vissza (vagy ha megismétlem) a Morris és Hunter képviseleti kapcsolatáról szóló kritikámat

– írta Turley professzor, aki a fenyegetés dacára sem hajlandó visszavonni az általa leírtakat. Többek között a következő, a New York Postban megjelent sorokat:

Közülünk néhányan évek óta panaszkodnak, hogy nem vagyunk biztosak abban, hogy kicsoda [Kevin] Morris. Ami a vallomásból világossá vált, az az, hogy Morris maga sem tűnik biztosnak benne. Ő Hunter bizalmasa, cukros bácsija, üzlettársa, pitbullja és ügyvédje.

De miért is olyan érdekes szereplője a hollywoodi jogászként ismert Morris Hunter Biden életének és a Biden családot körüllengő korrupciós vádaknak? Mint a James Comer, az amerikai képviselőház felügyeleti bizottságának vezetője által közzétett információkból kiderül, a két férfi 2019-ben, Joe Biden akkori elnökjelölt egy kampányrendezvényén találkozott Los Angelesben, ahol Lanette Philips producer mutatta be őket egymásnak. Nem sokkal később Morris, aki Joe Biden kampányának egyik támogatója volt, Hunter Biden lakására is meghívást kapott.

A látogatás után Morris kifizette Hunter adótartozását, hogy ezzel is védje az idősebb Bident a politikai felelősségtől. És nem kis összegről volt szó:

Kevin Morris elismerte, hogy legalább ötmillió dollárt »kölcsönzött« az elnök fiának. Ezeket a »kölcsönöket« nem kell visszafizetni a következő elnökválasztás utánig [2025-ig], és a »kölcsönöket« végül talán el is engedik

– ismertette a meghallgatáson elhangzottakat a felügyeleti bizottság elnöke, hozzátéve: „Morris tartotta anyagilag a víz színén Biden elnök fiát, bejáratos volt az elnökhöz a Fehér Házba és beszélt Biden elnökkel.”

Ez illeszkedik abba az ismerős mintába, hogy Hunter Biden üzleti kapcsolatainak bejárása van magához Joe Bidenhez. Ahogy ebben a hónapban és a következőben folytatjuk a meghallgatásokat, tovább követjük a tényeket, hogy megértsük Biden elnök és családja korrupciójának teljes terjedelmét

– összegzett Comer.

A felügyeleti bizottság szerint amikor 2020 januárjában Morris pénzt kezdett adni Hunter Bidennek, az óriási összeg ellenére még csak írásos megállapodást sem kötöttek, arra csak később került sor. Azt is feltárták, hogy Hunter Biden nagyjából másfél millió dollár értékű műkincset adott el, amelynek felét Kevin Morris vásárolta meg, hogy csökkentse a Hunter által neki fizetendő összeget.

Pikáns részlet, hogy Morris nemcsak magának Hunter Bidennek adott pénzt, de a volt feleségének, Kathleen Buhlének és házasságon kívül született lánya anyjának, Lunden Robertsnek is – mutat rá a Fox News cikke.

Morris ragaszkodik ahhoz, hogy a fenti pénzösszegeket nem ajándékba adta, és hisz benne, hogy az elnök fia vissza fogja fizetni a tetemes összeget.

 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök a fia, Hunter Biden társaságában integet a washingtoni Fehér Ház Truman-balkonjáról 2022. július 4-én (Fotó: MTI/EPA/Consolidated News Photos/Chris Kleponis)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.