Ezzel a feltétellel beszélne Hunter Biden az apja elleni eljárásban

Mégis beadná a derekát és tanúskodna Hunter Biden az apja ellen indított eljárásban.

Forrás: The New York Post2024. 01. 12. 19:01
BIDEN, Hunter; BIDEN, Joe
Washington, 2024. január 10. Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia (b) az ügyvédje, Abbe Lowell társaságában a vendégek számára fenntartott hely elsõ sorában ül az amerikai törvényhozás alsóháza, a képviselõház felügyeleti bizottságának egyik meghallgatásán a washingtoni Capitoliumban 2024. január 10-én. A képviselõházi többséget kitevõ és a Biden család külföldi üzleti kapcsolatainak ügyében vizsgálódó republikánus képviselõk eljárást készülnek indítani Hunter Biden ellen, amiért az elõzõ hónapban visszautasította részvételét az illetékes képviselõházi bizottság meghallgatásán. MTI/AP/Jose Luis Magana Fotó: Jose Luis Magana
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hunter Biden beadta a derekát, és beleegyezett abba, hogy részt vegyen az apja, Joe Biden elnök ellen indított vádemelési eljárásban – ezzel elkerülve, hogy már a jövő héten az orrára koppintsanak a kongresszus megsértése miatt – írja a The New York Post.

Ha önök új, megfelelő idézést adnak ki, most, hogy van egy szabályosan engedélyezett vádemelési vizsgálat, Biden úr eleget fog tenni az idézésnek a meghallgatás vagy tanúvallomás kapcsán. Biden úr nevében elfogadunk egy ilyen idézést

– írta egy levélben Abbe Lowell, Hunter Biden ügyvédje.

Emlékezetes, a képviselőház igazságügyi és a felügyeleti bizottsága szerdán külön-külön szavazott arról, hogy Huntert megrovásban részesítsék, amiért decemberben kibújt a meghallgatás alól az egyik tárgyaláson, ahol az apja elleni vádemelési eljárás részeként próbálták őt kihallgatni.

Az Egyesült Államokban aki megsérti a kongresszust, az 30 napra rács mögé kerülhet, Joe Biden fia éppen ezt akarja elkerülni – igaz, a vádemelésről Biden elnök igazságügyi minisztériumának kinevezettjei döntenének, ha a teljes képviselőház jóváhagyja a büntetést.

Lowell levele jelentős változást tükröz Hunter Biden hozzáállásában, ami nem csoda, tekintve hogy a kisebbik Bidennek börtönbe kellene vonulnia. Az ügyvéd azt állította a levélben, hogy a korábbi idézés szabálytalan volt.

A republikánusok azt mondták, hogy üdvözölnék Hunter Biden nyilvános meghallgatását, aki rendszeresen bevonta apját külföldi üzleti kapcsolataiba, de csak egy zárt ajtós meghallgatás után, amelyet a bizottság munkatársai vezetnének, és akik a vizsgálat során jegyzőkönyvet is készíttetnének. 

Borítókép: Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia (balra) és ügyvédje, Abbe Lowell (Fotó: MTI/AP/Jose Luis Magana)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.