Putyin beismerése

Az orosz vezető a 2023-as évi gazdasági adatokat is elemezte Habarovszkban.

Forrás: RIA Novosztyi2024. 01. 11. 7:59
PUTYIN, Vlagyimir
Szentpétervár, 2023. december 25. Vlagyimir Putyin orosz elnök az Eurázsiai Gazdasági Unió szentpétervári csúcstalálkozóján, amint aláírják a szervezet és Irán közötti szabadkereskedelmi megállapodást 2023. december 25-én. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Pavel Bednyjakov Fotó: Pavel Bednyjakov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz gazdasági növekedés 2023-ban meghaladta a 3,5 százalékot – mondta Vlagyimir Putyin, Habarovszkban. 

Putyin emlékeztetett arra, hogy a gazdaság egészét tekintve Oroszország megelőzte Németországot, Európában az első, a világon pedig az ötödik lett – számolt be a RIA Novosztyi. 

 

Vásárlóerő-paritást tekintve egész Európát megelőztük, de egy főre vetítve még próbálkoznunk kell

 – tette hozzá az orosz vezető.


Mint Makszim Reshetnyikov gazdaságfejlesztési miniszter december 30-án beszámolt róla, a gazdaság stabilitást mutatott, a GDP növekedése az előzetes becslések szerint 3,5% lesz.

A Roszstat december végi adatai szerint 2023 harmadik negyedévében 5,5 százalékos volt a gazdasági növekedés. A minisztérium megjegyezte, hogy a GDP fizikai volumenének növekedése a belföldi végső kereslet emelkedése miatt következett be, a nettó export csökkenése mellett.

Putyin bízik abban, hogy az orosz gazdaság eléri az inflációs célokat: a kormány és a központi bank jelentős intézkedései ezt célozzák.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök az Eurázsiai Gazdasági Unió szentpétervári csúcstalálkozóján, amint aláírják a szervezet és Irán közötti szabadkereskedelmi megállapodást 2023. december 25-én (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Pavel Bednyjakov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.