Az Egyesült Államok másfél éves szünet után újraindította az olajimportot Oroszországból

Tavaly októberben az Egyesült Államok 36 800 hordó olajat vásárolt Oroszországtól. Az import értéke 2,7 millió dollár volt.

Forrás: RIA Novosztyi2024. 01. 11. 6:18
null
Fotó: David Brown: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/mezo-epites-daru-rozsdas-18905774/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok másfél év után először importált olajat Oroszországból októberben, novemberben pedig ismételten vásárolt – derül ki a RIA Novosztyi amerikai statisztikai szolgálat adatainak elemzéséből – írja a Ria.ru.
 

Washington 2022 márciusában betiltotta az Oroszországból származó olaj- és egyéb energiaimportot a szankciók új szigorításának részeként. Amerikai cégek az év áprilisában vásárolták meg tőle az utolsó adag fekete aranyat – fogalmaz az orosz hírügynökség.

A hírügynökség beszámolója szerint tavaly októberben az Egyesült Államok 36 800 hordó olajat vásárolt Oroszországtól. Az import értéke 2,7 millió dollár volt. Novemberben a vásárlások volumene 9900 hordó volt 750 ezer dollárért. 

Ugyanakkor egy hordó orosz olaj októberben 74 dollárba, a következő hónapban 76 dollárba került az Egyesült Államoknak. Ez lényegesen magasabb, mint az ország 60 dolláros hordónkénti árplafonja.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels.com/David Brown)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.