Soros György fia is megjelent Davosban

Alex Soros a Tusk-kormány külügyminiszterével és Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel is egyeztetett.

Forrás: Tüzfalcsoport2024. 01. 19. 9:45
The Gordon Parks Foundation Rings The NASDAQ Opening Bell
533089568 Fotó: Ilya S. Savenok
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A davosi Világgazdasági Fórumon (WEF) a világ vezető politikusai gyűltek össze a héten, ám képviseltette magát a Soros-hálózat színe-java is.

Alex Soroson kívül olyan nagyágyúk vettek részt a fórumon, mint például Radek Sikorski, az újdonsült Tusk-kormány külügyminisztere, Anne Applebaum férje. Mark Leonard, a Soros György által alapított Külkapcsolatok Európai Tanácsának (ECFR) igazgatója, Timothy Snydera, a Korányi Dávid-féle Action for Democracy tanácsadó testületének tagja

– hívta fel a figyelmet cikkében a Tűzfalcsoport.

Állandó vendég a Soros-birodalom Davosban

Az oldal emlékeztetett, Soros György számos alkalommal mondott Davosban fontos beszédet, és értékelte a saját szempontjából a világfolyamatokat. 2019-es beszédében Kínát és Donald Trumpot kritizálta, 2022 májusában pedig a harmadik világháború kezdetéről értekezett az orosz–ukrán háború kapcsán. Tavaly azonban az idősebb Soros már nem vett részt a fórumon, a fia viszont képviselte az Open Society Foundationt. Nem csoda, hiszen az Open Society Foundation a fórum stratégiai partnerei között is szerepel.

 

Alex Soros az Instagram-oldalán tett közzé fotókat a davosi találkozóról, több vezető politikussal is fotózkodott. Így például Radek Sikorski, újdonsült lengyel külügyminiszter mellett mosolygott elégedetten, ahol a Soros-hálózat hathatós közbenjárásának köszönhetően sikerült a jobboldali kormányt leváltani.

Sikorski a Tusk-kormány újdonsült külügyminisztere, aki azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy az Északi Áramlat 2 felrobbantását megköszönte az Amerikai Egyesült Államoknak a cselekményt.

 

Utóbb törölte a bejegyzését, de arról is értekezett, hogy szerinte Lengyelország csak jól járt a terrorcselekménnyel. Sikorski többek közt tagja a Soros György által alapított Külkapcsolatok Európai Tanácsa (European Council of Foreign Relation) nevű szervezetnek.

A Tűzfalcsoport egyúttal kiemelte, Sikorski felesége Anne Applebaum amerikai történész, aki az Action for Democracy tanácsadó testületének tagja volt, és az Orbán-kormány kérlelhetetlen kritikusa.

Applebaum – az aktuális lengyel helyzet ismeretében – nemrég azt mondta Orbánról Viktor magyar miniszterelnökről: „Ő valóban olyasvalaki, aki tönkretette a médiát és az igazságszolgáltatást az országában.” 2016-ban maga a Soros-blog, a 444 számolt be arról, hogy az Applebaum–Sikorski házaspár meghívást kapott a háttérhatalmi Bilderberg-csoport soros ülésére, hogy zárt ajtók mögött vitassák meg a világ sorsfordító kérdéseit.

A Tűzfalcsoport összegyűjtött néhány olyan intézményt és szerkesztőséget, ahol Applebaum tekintélyes pozíciókat foglalhatott el:

  • Johns Hopkins Egyetem felsőfokú tanulmányok iskolája, főmunkatárs – Korányi Dávid és Bajnai Gordon mellett Charles Gati és Francis Fukuyama is helyet kapott itt.
  • National Endowment for Democracy (NED), igazgatósági tag – ez a szervezet az Action forDemocracy-hez köthető. A NED lényegében a CIA hivatalossá tett megjelenése külföldön – így írta le tömören az a nemzetbiztonsági dokumentum, amelyet a nyáron hozott nyilvánosságra az Országgyűlés szakbizottsága a dollárbaloldal-botránnyal összefüggésben.
  • Külkapcsolatok Tanácsa, tag – ez az egyik legbefolyásosabb külpolitikai agytröszt az Egyesült Államokban.

2016-ban Applebaum a következőket mondta a 444-nek adott interjújában:

Katasztrofális döntés volt a visegrádi országok részéről, hogy megpróbáltak egységesen fellépni a fősodorral szemben. Nagyon rossz üzenete van a nyugati országok felé. Amikor ebben az ügyben, a migráció kérdésében csoportként lépnek fel, azt a benyomást keltik Nyugaton, hogy ez így egyben Kelet-Európa: egy rasszista csoportosulás, amelyről azt hitte a Nyugat, hogy sikerült integrálni, de itt a bizonyíték, hogy nem.

Alex Soros Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel is találkozott Davosban, közös fotó is készült róluk.

Dmitro Kuleba amellett, hogy az Orbán-kormány folytonos bírálója a megválasztása óta, szintén szoros kapcsolatot ápol a Soros-birodalommal. 2021. október 21–22-én a környező országok civiljei éppen Kijevben tartották a kétnapos rendezvényüket, amelynek résztvevőit Kuleba is üdvözölte.

 

Borítókép: Alexander Soros (Fotó: Ilya S. Savenok / MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.