Svájci lap: Orbán Viktor nagyobb kockázat, mint Vlagyimir Putyin

Egyre hajmeresztőbb állításokat fogalmaznak meg a magyar kormányfőről.

2024. 01. 21. 13:30
ORBÁN Viktor
Budapest, 2023. december 21. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Kormányinfó keretében a Karmelita kolostorban 2023. december 21-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Adnan Cerimagic, a berlini Európai Stratégiai Kezdeményezés nevű agytröszt elemzője a svájci Neue Zürcher Zeitungnak adott interjút, amelyben a Nyugat-Balkán térség szakértője hosszasan beszélt arról, hogy szerinte Orbán Viktor régiónkra nézve nagyobb kockázatot jelent, mint Vlagyimir Putyin – írja a Mandiner. Ezt az elemző azzal indokolta, hogy már maga az is nagy veszély, hogy Orbán jó viszonyt ápol Alekszandar Vucsics szerb elnökkel.

Belgrád és Banja Luka számára Orbán jelenti a példaképet

– jelezte a szakértő, aki amiatt is aggódik, hogy Putyin mellett mostanra Orbán is megkapta a Boszniai Szerb Köztársaság legmagasabb kitüntetését. 

Adnan Cerimagic kifejtette, az, hogy Orbán támogatja Milorad Dodik boszniai szerb vezetőt is, politikai tőkét kölcsönöz a boszniai szerb politikusnak, azaz szerinte itt jelenik meg, hogy „Orbán több rombolást visz végbe a régióban, mint Putyin”. A berlini agytröszt elemzője felszólította az EU-t és a NATO-t: „meg kell mutatni Orbánnak és Vucsicsnak, hol a piros vonal”. 

Kiemelte: Orbánt, Dodikot és Vucsicsot összeköti az a mód is, ahogyan a demográfiáról vagy a migrációról gondolkodnak. 

 

Borítókép:  A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Kormányinfó keretében a karmelita kolostorban 2023. december 21-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.