Szabadulhat az amstetteni rém

Döbbenetes tetteket követett el a férfi.

Forrás: Mirror2024. 01. 15. 21:17
-
RESTRICTED TO EDITORIAL USE Defendant Josef Fritzl (C) arrives at court on trial for incest and murder on March 19, 2009 in the provincial courthouse in Sankt Poelten. Josef Fritzl told the court he was "sorry" today as the jury in his incest and murder trial withdrew to consider its verdict, which could land him behind bars for life. AFP PHOTO/POOL/ROBERT JAEGER == These photographs are being licensed free of charge for editorial use by media representatives covering the ongoing criminal trial. All other uses, including resale of the photographs, are strictly prohibited. The user takes sole responsibility for protecting the image and identity rights of those pictured, by pixellation or other means. (Photo by ROBERT JAEGER / POOL / AFP) Fotó: AFP/ROBERT JAEGER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamarosan szabadulhat a börtönből az amstetteni rém, a 88 éves Josef Fritzl, akinek rettenetes bűneire még 2008-ban derült fény. Mint kiderült, a saját lányát tartotta fogva egy ablaktalan pincében a saját házukban 24 éven át. A lánytól hét gyermeke is született

A férfit életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, ám most mégis lehet, hogy újra Ausztria útjait koptathatja, írja a Mirror brit lap. 

Heidi Kastner, Ausztria egyik vezető igazságügyi pszichiátriai szakértője a Linzi Egyetemről egy évet töltött a Fritzl-tanulmányának előkészítésével, és azt mondja, hogy országa leghírhedtebb foglya már nem jelent veszélyt, és nincs többé veszélye annak, hogy bűncselekményt kövessen el. Úgy véli, hogy a férfit a Krems-Stein börtön normál börtönrendszerébe helyezhetik az eddigi szigorúbb börtönből, ez lehet az első lépése a szabadulás felé vezető úton.

Fritzl ügyvédje, Astrid Wagner a Kronen Zeitung című osztrák lapnak azt mondta: 

Már folyamatban van a feltételes szabadlábra helyezés megszerzése. Ha a kérelmet jóváhagyják – amiről feltételezem, hogy így lesz –, akkor szeretném biztosítani, hogy helyet kapjon egy idősek otthonában.

Borítókép: Josef Fritzl (Fotó: AFP/Robert Jaeger)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.