Videóra vették a terrorista megfigyelőállomás kilövését

A Hezbollah egyik libanoni bázisát számolták fel.

Forrás: The Times of Israel, X2024. 01. 04. 13:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hezbollah dél-libanoni megfigyelőállására és katonai helyszínére mért csapást egy vadászgép az Izraeli Légvédelmi Erők tájékoztatása szerint. A The Times of Israel izraeli napilap cikkében azt írja, a támadás Maron el-Ras térségében történt, nem sokkal később pedig egy páncéltörő rakétaosztagra is lecsaptak az izraeli erők.

Az X-re feltöltött videón a célbavétel pillanata, majd egy hatalmas robbanás látható, melyet követően sűrű fekete füst borítja be a térséget. A videóhoz tartozó leírásban az áll: 

A légierő egyik vadászgépe a délelőtt folyamán megtámadta a Hezbollah terrorszervezet megfigyelőállomását és infrastruktúráját a dél-libanoni Maron el-Ras térségében. Nem sokkal később az IDF erői megtámadták a környéken észlelt páncéltörő osztagot. Az éjszaka folyamán az IDF aknavetőket lőtt, hogy elhárítsák a fenyegetést a libanoni határon lévő Rav A Taltin területén.

 

Borítókép: Tűzoltók érkeznek egy robbanás következtében súlyosan megrongálódott épülethez Bejrút Dahije nevű negyedében 2024. január 2-án (Fotó: MTI/EPA/Abbász Szalmán)


 



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.