95 millióan nézték meg eddig: Tucker Carlson Moszkvából jelentkezett

Az amerikai sztárriporter bejelentkezését az X-en (volt Twitter) eddig több mint 95 millióan nézték meg. Arra is választ ad, hogy miért is készített interjút az orosz elnökkel.

2024. 02. 08. 7:10
Tucker Carlson MCC Feszt Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai sztárriporter bejelentkezését az X-en (volt Twitter) eddig több mint 95 millióan nézték meg. Arra is választ ad, hogy miért is készített interjút az orosz elnökkel.

Tucker Carlson Moszkvában
Tucker Carlson Moszkvában

Ma este Moszkvában vagyunk. Azért vagyunk itt, hogy interjút készítsünk Oroszország elnökével, Vlagyimir Putyinnal

– mondja el Tucker Carlson.

Mint arról a Magyar Nemzet már beszámolt, magyar idő szerint csütörtök éjféltől lesz megtekinthető a beszélgetés a Tuckercarlson.com weboldalon.

Nyilvánvalóan kockázatai vannak egy ilyen interjú elkészítésének, így hát alaposan átgondoltuk ezt több hónapon keresztül. Íme, miért csináljuk. Először is, mert ez a dolgunk. Újságírók vagyunk. Feladatunk az emberek tájékoztatása

– magyarázza el a nézőknek a világhírű újságíró, miért is vállalja az interjú összes kockázatát. Két éve vagyunk a világot átformáló orosz–ukrán háborúban – teszi hozzá –, és a legtöbb amerikai nem kapott tájékoztatást. Fogalmuk sincs, mi történik ebben a régióban, Oroszországban vagy Ukrajnában.

Az ukrajnai háború emberi katasztrófa. Emberek százezrei haltak meg. Fiatal ukránok egész generációja, és elnéptelenedett Európa legnagyobb országa.

Tucker elmondja, hogy az amerikaiak nincsen tisztában ennek a háborúnak a hosszú távú hatásaival. Mert ennek a háborúnak következtében megváltozott a világ gazdasági rendje, az a rend, ami a második világháború után biztosította a jólétet. Felhívja a figyelmet, hogy veszélyben van a dollár dominanciája. Tucker Carlson szerint a világ jelentős részén már értik ezt, például Ázsiában vagy a Közel-Keleten.

De az angol nyelvű országok lakossága többnyire nem tud erről. Szerintük valójában semmi sem változott

– fogalmaz. Ezt követően kitér a média szerepére.

A média korrupt. Hazudnak az olvasóknak, a nézőknek.

Lázas, buzdító interjúkat készítenek az amerikai újságírók olyan ukránokkal, mint például Zelenszkij, magyarázza az újságíró.

Ez nem újságírás.

Szerinte, ami folyik, az nem más, mint kormánypropaganda, annak is a legrondább formája, ami embereket öl. Tucker Carlson szerint az amerikaiknak joguk van megismerni a teljes igazságot, és ezért kért interjút mindkét féltől, Vlagyimir Putyintól és Volodimir Zelenszkijtől is.

Nem azért vagyunk itt, mert szeretjük Vlagyimir Putyint. Azért vagyunk itt, mert szeretjük az Egyesült Államokat, és azt akarjuk, hogy virágzó és szabad maradjon

– zárta mondatait az újságíró.

Borítókép: Tucker Carlson MCC Feszt

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.