Afrikai bevándorló ámokfutása egy német vasútállomáson

Egy afrikai migráns egy német vasúti alkalmazottat inzultált a jegyellenőrzés során, majd le is vizelte a munkáját végző nőt. Ezt követően bemenekült egy élelmiszerboltba, ahol folytatta ámokfutását.

Forrás: Bild2024. 02. 15. 10:32
Jungfernstieg subway station
vasútállomás
15 January 2024, Hamburg: A subway train on line U2 arrives at Jungfernstieg subway station. Photo: Marcus Brandt/dpa (Photo by MARCUS BRANDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy Baden-Württembergben közlekedő regionális vonaton végzett jegyellenőrzés vezetett a súlyos erőszakos bűncselekményhez kedden délután, írta a Bild. Egy 35 éves migráns – akit a szemtanúk észak-afrikai származásúként írtak le – megtámadta a jegyellenőrt. 

A bevándorló a graben-neudorfi (Karlsruhe körzet) állomáson a rendőrségi szóvivő szerint ütésekkel, rúgásokkal és fojtogatással megsebesítette az 57 éves vasúti alkalmazottat. A Bild szerint az erőszakos migráns arra akarta kényszeríteni a nőt, hogy orálisan elégítse ki őt. Azt is kérte tőle, hogy kiáltsa azt „Heil Hitler”. A magából kivetkőzött ámokfutó végül le is vizelte áldozatát.

A vasúti alkalmazottat a támadás után súlyos sérülésekkel kórházba szállították. Az elkövető elhagyta a vonatot és bemenekült egy szupermarketbe. Ott két másik nőt is megtámadott. Egy tányért az egyik eladó fejéhez vágott, majd ezután megütött egy vásárlót, aki fizetni akart a pénztárnál.

Checkout area in a discount store
szupermarket
Illusztráció (Fotó: AFP/DPA/Markus Scholz)

Végül a férfi egy törött üvegnyakkal felfegyverkezve rabolta el egy vásárló autóját, amivel később több balesetet is okozott. A rendőrségnek nem sikerült elkapni az ámokfutót, az afrikai migráns jelenleg is szökésben van.

Borítókép: A Jungfernstieg metróállomásra érkezik az U2-es metróvonat (Fotó: AFP/DPA/Marcus Brandt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.