Az RMDSZ számára az erdélyi magyar érdek érvényesítése a tét

Kelemen Hunor szerint a romániai választások összevonása nem változtat semmin, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) számára 2024-ben is az erdélyi magyar érdek érvényesítése a tét.

Forrás: MTI2024. 02. 21. 20:57
KELEMEN Hunor vélemény
Kolozsvár, 2023. szeptember 29. Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke nyilatkozik a sajtónak az RMDSZ Szövetségi Képviselõk Tanácsának kolozsvári ülésén 2023. szeptember 29-én. MTI/Kiss Gábor Fotó: Kiss Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az RMDSZ elnöke közösségi oldalán szerda este reagált arra, hogy Marcel Ciolacu szociáldemokrata miniszterelnök és Nicolae Ciuca liberális szenátusi elnök bejelentette, hogy a két kormánypárt választási szövetségre lép, illetve összevonják és június 9-én szervezik meg az európai parlamenti és az önkormányzati választásokat.

Nem félünk tőle, a munkát elvégeztük, sőt, jól végeztük az elmúlt években, bátran állunk közösségünk elé. A választások összevonása nem változtat a téten: nekünk az erdélyi magyarok érdekét kell érvényesíteni 2024-ben is. A magyaroknak győzniük kell az önkormányzatokban, és meg kell őriznünk európai képviseletünket. Csak így tudjuk megvédeni közösségünket a román szélsőségesektől: ha mi irányítjuk a magyarlakta településeket, erős képviseletünk van Bukarestben és Brüsszelben

– hangsúlyozta Kelemen Hunor. Hozzátette: a román közéletben túl sok szó esett az elmúlt időszakban a hatalomtechnikai játszmákról, akikre viszont egyáltalán nem jutott idő, azok az állampolgárok.

Pedig ennek az évnek településeink további fejlesztéséről és az Európai Unió jövőjéről kell szólnia, nem a politikai játszmákról. A nagy zajban azt gondolom, szükség van a józan és hiteles hangokra, és ezek vagyunk, leszünk mi

– zárta bejegyzését az RMDSZ elnöke.

Borítókép: Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke (Fotó: MTI/Kiss Gábor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.