Elon Musk: Mi a fene folyik itt!?

A milliárdos üzletember odaszúrt a demokratáknak.

2024. 02. 02. 11:00
UK Government Hosts AI Safety Summit 2023
grok ai
lugas
1757300474 Fotó: Bloomberg
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államokban a képviselőház csütörtökön elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi a bűnüldöző szervek számára, hogy kitoloncolják azokat az illegális bevándorlókat, akik kábítószer vagy alkohol hatása alatt vezetnek. Az intézkedést 274 törvényhozó támogatta, de megdöbbentő, hogy 150 baloldali demokrata képviselő a szigorítás ellen szavazott.

Barry Moore képviselő, a törvény előterjesztője elmondta, hogy az Egyesült Államokban minden 45. percben meghal valaki egy balesetben, amelyben ittasan vezet egy járművezető, hozzátéve, hogy elvesztette két fiatal, friss házas választópolgárát egy illegális bevándorló miatt, aki alkoholos befolyásoltság alatt vezetett.

Angel és Jeremy együtt motoroztak, amikor a semmiből egy alkoholos befolyásoltság alatt álló illegális bevándorló a kisteherautójával belerohant az ifjú párba

 – mondta Moore csütörtökön a képviselőházban Megjegyezte, hogy sajnos az ehhez hasonló tragédiák nem ritkák az Egyesült Államokban: 

Gondoljunk csak erre a Missouri államban történt esetre, ahol alig két hónappal ezelőtt egy Hondurasból származó illegális bevándorlót ítéltek el, aki ittasan, 160 km/órás sebességgel vezetett és megölt egy embert.

Azt a decemberi esetet is ismertette a képviselő, amiben egy El Salvadorból származó illegális bevándorlót – akit korábban már négyszer toloncoltak ki az Egyesült Államokból – azzal vádoltak, hogy alkoholos befolyásoltság alatt egy balesetben megölt egy coloradói anyát és fiát.

A bevándorlást szigorító törvényjavaslat ellen szavazó 150 szélsőbaloldali demokrata képviselőre döbbenten reagált Elon Musk az X oldalán. A milliárdos üzletember odaszúrt és azt írta, hogy mi a fene folyik itt!? A Tesla-vezér már hosszú ideje felszólal az illegális migráció és az elhibázott bideni politikák ellen.

 

 

A republikánusok már régóta szorgalmazzák a szigorúbb bevándorlási és határbiztonsági intézkedéseket, de a kérdések idén különösen sürgetővé váltak, mivel a választók egyre inkább aggódnak a  jelenlegi helyzet miatt.

Borítókép: Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója a médiával az AI Safety Summit 2023 elnevezésű csúcstalálkozón a Bletchley Parkban, az Egyesült Királyságban, Bletchleyben, 2023. november 1-jén (Fotó: Chris J. Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.