Ez jöhet az orosz–ukrán háborúban az ukrán vereség után

Az avgyijivkai vereség után hamarosan felszámolhatják az ukrán ellentámadást a háborúban, erről ír egy cseh lap. Eközben Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden azt közölte, hogy orosz ellenőrzés alá került Krinki település a Dnyeper bal partján, Herszon megyében, ahol az ukrán hadsereg hídfőállás kiépítésével próbálkozott.

2024. 02. 21. 16:55
null
Donyeck, 2024. február 5. Orosz katonák gyakorlaton az Oroszországhoz csatolt kelet-ukrajnai Donyeck közelében lévõ lõtéren az Ukrajna elleni orosz háború alatt, 2024. február 5-én. MTI/EPA/Alessandro Guerra Fotó: Alessandro Guerra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz–ukrán háborúban az ukrán hadsereg újabb frontáttörésekkel nézhet szembe, és újabb lakossági központokat veszíthet el, miután visszavonult Avgyijivkából – írja az iDNES című cseh lap. 

A katonai elemzők körében egyre nagyobb a félelem, hogy Avgyijivka eleste megismétlődhet a front más részein is

– fogalmaz az iDNES, amely azt is megjegyzi, hogy az Ukrán Fegyveres Erők katonái egyre nagyobb támadást tapasztalnak az orosz hadsereg részéről.

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden azt közölte, hogy orosz ellenőrzés alá került Krinki település a Dnyeper bal partján, Herszon megyében, ahol az ukrán hadsereg hídfőállás kiépítésével próbálkozott. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter pedig azt mondta, hogy Krinki visszavétele pontot tett a nyáron elkezdett ukrán ellentámadás végére. Az ukrán hadsereg tagadta szerdán, hogy elvesztette volna az ellenőrzést. Krinki falu Oleski és Nova Kahovka között, a Dnyeperbe ömlő Krinka folyó partján fekszik, és szigetek választják el a folyó fő medrétől. A folyó bal partja orosz ellenőrzés alatt áll, de Ukrajna ezen a részen többször is megpróbált partra szállni, és Krinkinél a hídfőállást kiszélesíteni.

Borítókép: Orosz katonák gyakorlaton az Oroszországhoz csatolt kelet-ukrajnai Donyeck közelében lévő lőtéren az Ukrajna elleni orosz háború alatt, 2024. február 5-én (Fotó: MTI/EPA/Alessandro Guerra)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.