Halálos fenyegetést kapott az olasz polgármestert

Újabb olasz politikus került a muszlim közösség gyűlöletének középpontjába.

2024. 02. 28. 14:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halálos fenyegetés érte Monfalcone polgármesterét, Anna Cisintet. A város jobboldali vezetője az iszlámosodási folyamatok megállításán fáradozik megválasztása óta. Mindezt nemcsak saját meggyőződéséből teszi, hanem a helyi közösség kérését teljesítve. 

Monfalcone ugyanis az az olasz város, ahol a külföldi lakosok száma meghaladja a 30 százalékot. Főként bangladesi származású bevándorlókról van szó, akik a hajógyártásban dolgoznak. Anna Cisint a közelmúltban két mecset bezárásáról döntött, mivel azok nem feleltek meg a biztonsági előírásoknak. Későbbiekben azt sem engedélyezte, hogy a mecsetként használt központok előtti köztéren a szabadban imádkozhassanak a muzulmán közösség tagjai. 

A Liga politikusa a nyáron betiltotta, hogy a muszlim nők burkában fürödhessenek, vagy tartózkodhassanak a tengerparton. Továbbá megköveteli a településen az olasz hagyományok és kultúra tiszteletben tartását a külföldi lakosoktól. 

Míg a bevándorlók felvásárolják a település kereskedelmi egységeit, ingatlanjait, teljes lakóházakat, addig az olaszok elhagyják Monfalconét. A polgármester a közelmúltban úgy fogalmazott, hogy a jelenleg még kisebbségeben lévő közösség célja az olaszok eltörlése, kiszorítása a településről. A jelenség azonba nem egyedülálló, más települések vezetőit is hasonló tapasztalatokról számolnak be. Sajtóbeszámolók szerint Anna Cisint polgármestert a napokban halálosan megfenyegették. 

A halál angyala vigye lelkedet Allah elé

 – írják a világhálón a muszlim közösség tagjai. Nem Monfalcone jobboldali polgármestere az egyedüli olasz politikus, aki az Olaszországban élő idegenek gyűlöletének áldozata lett. 

Silvia Sardone, a Liga európai parlamenti képviselője is több alkalommal kapott halálos fenyegetést, amiért nyíltan kijelentette, iszlám veszély fenyegeti Európát. Mindkét jobboldali politikus úgy nyilatkozott, a megfélemlítések nem rettentik el őket, továbbra is kitartanak álláspontjuk mellett.

 Céljuk az, hogy figyelmeztessék Olaszországot és Európát az iszlám térhódítás veszélyére.

Borítókép: Illegális bevándorlók (Fotó: MTI/EPA-EFE/Miguel Barreto)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.