Itt a videó, ahogy megsemmisül Harkivban egy egész utca

Leégett egy fél utca a kelet-ukrajnai Harkivban egy éjszakai orosz támadás következtében. Az áldozatok között egy csecsemő is van.

2024. 02. 10. 10:16
egy egész utca ég Harkivban Fotó: telegram
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehéz éjszakájuk volt a harkiviaknak – írta Telegram csatornáján Ihor Terehov polgármester. Egy orosz támadásban tizenöt lakóépület semmisült meg a kelet-ukrajnai nagyvárosban, miután egy drón egy benzinkútba csapódott. A hóval keveredett üzemanyag szétfolyt az utcán, és felgyújtotta a közeli házakat – számol be róla a Liga.net ukrán hírportál.

A városvezető szerint hét elhunytról és három sebesültről tudnak a hatóságok. Akik elvesztették az otthonukat, azoknak a város biztosít lakhatást.

Az egyik lakóházban egy egész család halt meg, a szülőkön kívül egy négy- és egy hétéves gyermek, valamint egy csecsemő – idézi Szergej Bolvinovot, a Harkiv megyei rendőrség nyomozati osztályának vezetőjét a Liga.net.

Nem csupán Harkivot érte találat az éjjel, Odesszából, Izmail környékéről és Mikolajivból is jelentettek dróntámadást. A hírportál információi szerint az ukrán katonák 31 iráni gyártmányú Sahed drónt lőttek le.

Borítókép: Egy egész utca leégett Harkivban (Forrás: Telegram)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.