Láthatáron egy béketárgyalás az orosz–ukrán háborúban

Előállhat olyan helyzet, hogy közösen meghívjuk az Oroszországi Föderáció képviselőit, ahol bemutatjuk nekik a tervet – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kabinetfőnöke.

Forrás: Fox News2024. 02. 25. 20:43
JERMAK, Andrij
Kijev, 2024. február 25. Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetõje pódiumbeszélgetésen vesz részt az ukrajnai háború két évét értékelõ fórumon Kijevben 2024. február 25-én. Oroszország 2022. február 24-én indított háborút nyugati szomszédja ellen. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko Fotó: Szerhij Dolzsenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy magas rangú ukrán tisztviselő szerint Oroszországot hamarosan meghívhatják egy békecsúcstalálkozóra Ukrajna feltételei szerint. Andrij Jermak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kabinetfőnöke egy konferencián arról beszélt, hogy Ukrajna már részt vesz egy svájci csúcstalálkozón, amelyen a békevíziót vitatják meg, Oroszország azonban nem lesz jelen. 

 

Előállhat olyan helyzet, hogy közösen meghívjuk az Oroszországi Föderáció képviselőit, ahol bemutatjuk nekik a tervet arra az esetre, ha bárki valóban véget akar vetni ennek a háborúnak és visszatérni az igazságos békéhez

– fogalmazott Jermak a Fox News amerikai hírhálózat szerint. 

A két ország között már többször is felmerült a béketárgyalás lehetősége az orosz–ukrán háború kitörése óta, azonban minden alkalommal már akkor elvetették az ötletet, amikor még csak az elsődleges feltételeket fogalmazták meg a felek.

Egyes szakértők szerint nem véletlen, hogy az ukrán elnök kabinetfőnöke éppen akkor beszél erről, amikor sorozatos vereségeket szenvednek az ukrán védők az orosz–ukrán háborúban és egyre több területet veszítenek el.

Mindeközben Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken ígéretet tett arra, hogy tovább növelik Oroszország katonai erejét, beleértve a nukleáris képességeit, amelyekről azt ígérte, hogy modernizált és jó állapotban maradnak.

Borítókép: Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője pódiumbeszélgetésen vesz részt az ukrajnai háború két évét értékelő fórumon Kijevben 2024. február 25-én (Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.