Megvan, hány jelölt indul az orosz elnökválasztáson

Négy jelölt szerepel majd a márciusi oroszországi elnökválasztás szavazólapján.

2024. 02. 10. 10:01
PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2024. január 23. Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rokonok és szeretteink címmel megrendezett Orosz Családi Fórumon a moszkvai Összoroszországi Kiállítási Központban, a korábbi VDNH-ban 2024. január 23-án. MTI/AP/Szputnyik/Elnöki sajtószolgálat pool/Szergej Karpuhin Fotó: Szergej Karpuhin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz Központi Választási Bizottság jóváhagyta az orosz elnökválasztás szavazólapjának szövegét, amelyen 2008 óta először csak négy jelölt szerepel majd.

A négy elnökjelölt:

  • Vlagyiszlav Davankov, a Duma (az orosz parlament) elnökhelyettese, az Új Emberek párt jelöltje,
  • Vlagyimir Putyin jelenlegi elnök,
  • Leonyid Szluckij, a nacionalista LDPR párt vezetője és elnökjelöltje, valamint
  • Nyikolaj Haritonov, a Duma távol-keleti és sarkvidéki régiók fejlesztéséért felelős bizottságának vezetője, a Kommunista Párt jelöltje.

Az elnökválasztást, amely a nyolcadik lesz az ország történetében, március 17-én tartják. Ha egy jelölt sem kapja meg a szavazatok több mint felét, egy második fordulóra is sor kerül három héttel később, április 7-én.
Borítókép: Vlagyimir Putyin jelenlegi orosz elnök is szerepel a márciusi orosz elnökválasztás jelöltjei között (Fotó: MTI/AP/Szputnyik/Elnöki sajtószolgálat/Szergej Karpuhin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.