A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Olyan országba utazott Zelenszkij, ahol még nem járt

Hatalmas rendőri készültség mellett érkezett a Balkánra Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

2024. 02. 28. 10:58
RAMA, Edi; ZELENSZKIJ, Volodimir
Tirana, 2024. február 28. Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt (b) fogadja Edi Rama albán kormányfõ a nyugat-balkáni országok állam- és kormányfõinek kétnapos csúcstalálkozóján Tiranában 2024. február 28-án. MTI/AP/Armando Babani Fotó: Armando Babani
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tiranában szerdán tartják az első Ukrajna–Délkelet-Európa csúcstalálkozót. Albánia fővárosában a csúcs alkalmából ukrán zászlókat tűztek ki a központi utcákra.

RAMA, Edi; ZELENSZKIJ, Volodimir
Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt (b) fogadja Edi Rama albán kormányfő a nyugat-balkáni országok állam- és kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozóján, Tiranában 2024. február 28-án (Fotó: MTI/AP/Armando Babani)

A csúcstalálkozó házigazdája Edi Rama albán miniszterelnök. Rama meghívására Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is a Balkánra utazott, akinek ez az első albániai látogatása.

A B92 szerb hírportál szerint a tárgyalásokon várhatóan szóba kerül az ukrajnai háború és annak következményei. A csúcstalálkozót szigorú biztonsági intézkedések mellett tartják, ehhez a rendőrség több mint 1600 tagja járul hozzá.

A látogatás kapcsán Zelenszkij a Telegramon azt írta,

Találkozom Edi Ramával, Ukrajna megalkuvást nem tűrő barátjával, és részt veszek az Ukrajna–Délkelet-Európa csúcstalálkozón. Tárgyalásokat folytatunk Albánia miniszterelnökével és csapatával a védelmi és politikai együttműködésről, a békeformula támogatásáról és a biztonsági megállapodások kidolgozásáról.

Az ukrán elnök kétoldalú találkozókon is részt vesz Tiranában.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt (b) fogadja Edi Rama albán kormányfő a nyugat-balkáni országok állam- és kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozóján Tiranában 2024. február 28-án (Fotó: MTI/AP/Armando Babani)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.