Rémálom, ami történt: halászok rekedtek egy letört jégtáblán + videó

Szahalinon befejeződött a halászok kimentése egy letört jégtábláról az Ohotszki-tengeren lévő Sztarodubszkoje falu közelében.

2024. 02. 18. 6:36
Leszakadt jégtáblán rekedt halászokat kellett kimenekíteni.
Leszakadt jégtáblán rekedt halászokat kellett kimenekíteni. forrás: Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma Forrás: forrás: Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy levált ötven méter széles jégtáblán rekedt több mint nyolcvan halász a parttól egy kilométerre az Ohotszki-tengeren Sztarodubszkoje falu közelében. A mentésben az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának Mi–8-as helikoptere vett részt. 

Először arról érkezett hír, hogy a halászok egy részét sikerült csak kimenekíteni a jégtábláról. A Vészhelyzeti Minisztérium munkatársai 75 halászt mentettek ki egy jégtábláról, amely leszakadt az Ohotszki-tengeren. A hivatal közölte, hogy több ember még a parttól 1egy kilométerre lévő jégtáblán tartózkodik.

Később azonban azt jelentették, hogy mind a 82 halászt meg tudták menteni. 

Borítókép: Halászok rekedtek a letört jégtáblán (Forrás: Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.