Sikkasztott, elbocsátották a védelmi minisztérium főosztályvezetőjét

Egy lőszerbeszerzési ügylet során tudott rengeteg pénzt elsikkasztani.

Forrás: MTI2024. 02. 02. 18:45
null
Zaporizzsja régió, 2024. január 15. Ukrán tüzérek amerikai gyártmányú 155 mm-es M777-es ágyút készítenek fel tüzelésre a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja régióban 2024. január 14-én. MTI/EPA/Katerina Klocsko Fotó: Katerina Klocsko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rusztem Umerov ukrán védelmi miniszter elbocsátotta a tárca műszaki, politikai és fegyverfejlesztési főosztályának megbízott igazgatóját, Toomasz Nahkurt egy nagyértékű beszerzési ügy kapcsán kirobbant korrupciós ügy miatt − hozta nyilvánosságra a védelmi minisztérium pénteken a Telegramon.

A főosztályvezetőt azzal gyanúsították meg, hogy köze volt csaknem 1,5 milliárd hrivnya (14 millió forint) elsikkasztásához egy lőszerbeszerzési ügylet során. A minisztérium közölte, hogy a tisztségviselő leváltásának oka az volt, hogy büntetőeljárást indítottak ellene. 

Január 27-én értesítették a hatóságok hivatalosan Nahkurt, valamint Olekszandr Lijevet, a főosztály korábbi igazgatóját, a Lvivszkij Arszenal nevű vállalat vezetőit és egy külföldi cég képviselőjét arról, hogy a vizsgálat nyomán meggyanúsították őket a csaknem másfél millió hrivnyás sikkasztási ügyben való részvétellel.

Borítókép: Ukrán tüzérek amerikai gyártmányú 155 mm-es M777-es ágyút készítenek fel tüzelésre a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja régióban 2024. január 14-én (Fotó: MTI/EPA/Katerina Klocsko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.